Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κλειστές έως και τη Δευτέρα 13/7 οι τράπεζες -Τι θα ισχύσει για Συνταξιούχους, Aνέργους ...


Παράταση της τραπεζικής αργίας έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση «Παράταση διάρκειας τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου.
Mε τη νέα υπουργική απόφαση επιβεβαιώνεται πως οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, μια μέρα μετά την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής 12 Ιουλίου.
Στην απόφαση δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στο ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ, το οποίο διατηρείται στα 60 ευρώ.
Ωστόσο, όπως έχει ήδη αναφέρει το bankingnews.gr, ατύπως το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ έχει μειωθεί στα 50 ή ακόμη και στα 40 ευρώ λόγω έλλειψης των χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ.
Η νέα απόφαση προβλέπει επίσης την ανανέωση της δυνατότητας των συνταξιούχων που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών να λάβουν ακόμη 120 ευρώ από τα γκισέ, ενώ η ίδια δυνατότητα χορηγείται και στους ανέργους.
Όσοι δηλαδή συνταξιούχοι έχουν λάβει από την περασμένη εβδομάδα το ποσό των 120 ευρώ που τους αναλογεί, μπορούν να λάβουν από αύριο επιπλέον 120 ευρώ.
Όμως όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει καν το ποσό των 120 ευρώ, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη 240 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών, αλλά μόνο 120 ευρώ.
Στην απόφαση προβλέπεται επίσης η μείωση στα 1.000 ευρώ (από 10.000 ευρώ) του ορίου δυνατότητας μεταφοράς μετρητών σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com