Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...


Ενοχλεί κύκλους στην Τουρκία το ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρά την κρίση και τις περικοπές δεν έχει, περιορίσει τις εναέριες περιπολίες στο Αιγαίο και τις διαδικασίες αναγνώρισης -αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών που προκαλούν – αλλά και τις αερομαχίες (εμπλοκές) όταν χρειάζεται.
Αυτό προκύπτει από άρθρο γνώμης του Murat Celik στη Vatan (με τον τίτλο «Ο γείτονας δεν κάνει οικονομία στις αερομαχίες») όπου σχολιάζει ότι ο μόνος τομέας, στον οποίο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας, είναι οι αμυντικές δαπάνες.
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι πέραν του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό αμυντικών δαπανών στην Ε.Ε., αυτό που προσελκύει περισσότερο την προσοχή είναι ότι η αιτιολογία για το 80% των ελληνικών αμυντικών δαπανών είναι η Τουρκία.
Οι Ελληνες, σχολιάζει, για κάθε 100 ευρώ των στρατιωτικών δαπανών, τα 80 ευρώ που δαπανά είναι ενάντια στην Τουρκία καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αμυντικού προϋπολογισμού αφορά στις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο. Παρά την κρίση, συνεχίζει εκφράζοντας τους μύχιους πόθους του των σκληροπυρηνικών τουρκικών κύκλων, η Αθήνα ούτε που σκέφτεται να προβεί σε περικοπές στις αερομαχίες των πολεμικών αεροσκαφών με τα τουρκικά και σημειώνει ότι το κόστος της πτήσης μιας ώρας μόνο για ένα F – 16, ανέρχεται στις 20.000 τουρκικές λίρες.
Το άρθρο κλείνει με το σχολιασμό, μιας παλαιότερης δήλωσης του Έλληνα Πρωθυπουργού – όταν, όπως γράφει, ήταν νεότερος – ότι ”το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”: «Η δήλωση αυτή καλά ακούγεται, όμως είναι βέβαιο ότι εν προκειμένω τα λόγια δεν ταυτίζονται με τις πράξεις (και τις παραδοσιακές κρατικές πολιτικές)», αναφέρει
Το άρθρο του Murat Celik αναδημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Miliyet με τον τίτλο «Η Ελλάδα μόνο σε αυτό τον τομέα δεν εφαρμόζει λιτότητα», υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου είχε κάνει δυο ανακοινώσεις περί αερομαχίας ελληνικών με τουρκικά F – 16 – εμείς να σημειώσουμε ότι σήμερα εξέδωσε και άλλη.



























http://espekm.gr/home/?p=8382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com