Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

"Η Αλβανία βρίσκεται ένα βήμα πριν την είσοδό της στην Ευρώπη" ...


Η Καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα έχει ξεπεράσει πολλά προβλήματα και βρίσκεται με το ένα πόδι μέσα στην Ευρώπη.
Την ανάγκη της Ευρωπαικής Ένωσης για τις χώρες των Βαλκανίων τόνισαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά την επίσκεψή της στα Τίρανα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως η Αλβανία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλη πρόοδο σχετικά με τους όρους που της είχαν τεθεί για την ένταξή της στην Ε.Ε και επισήμανε πως είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι οικονομικές συνεργασίες μεταξύ των δυο κρατών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ένταξης.
Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία τεχνητή καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διαβεβαίωσε πως ένα τέτοιο βήμα είναι πλέον εξασφαλισμένο.
Την ίδια στιγμή, κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλοβοήθεια μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και η κάλυψη όλων των όρων που έχουν αποφασιστεί για τη δημόσια διοίκηση και το δικαστικό σύστημα της χώρας.
Πριν λίγες ημέρες, η Γερμανίδα καγκελάριος ενέκρινε ποσό 107.500.000 ευρώ προς την Αλβανία, προκειμένου να επενδυθούν στους τομείς της ενέργειας και της ύδρευσης. Ενώ, από τη μεριά του ο Αλβανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε την ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις και υποσχέθηκε ότι θα τηρηθούν όλοι οι όροι, προκειμένου “η Αλβανία να αποτελέσει σύντομα μέλος της Ε.Ε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr