Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΞΙΑΣΤΩΝ YΠΕΡ ΤΩΝ "ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .....

ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...

 


"Θερμό" αναμένεται το Σαββατοκύριακο καθώς στη σκιά των επεισοδίων στο λιμάνι τις προηγούμενες ημέρες, αντιεξουσιαστές οργανώνουν πορεία το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή στο κέντρο της Μυτιλήνης αλλά και στον Καρά Τεπέ με την ευκαιρία και την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων το Σάββατο 20 Ιουνίου.
Ειδικότερα όπως έχουν ανακοινώσει με αφίσες στο κέντρο της Μυτιλήνης το Σάββατο έχουν προγραμματίσει στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια, ενώ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο του Δήμου στον Καρά Τεπέ. Σε μια περίοδο που τα "πνεύματα" είναι ήδη οξυμένα μετά τα τελευταία επεισόδια, το λιμενικό αλλά και η αστυνομία αναμένεται να λάβουν αυξημένα μέτρα για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέες εντάσεις.
Και αυτό γιατί μια πορεία στο χώρο του Καρά Τεπέ μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και από τη μεριά των μεταναστών με απρόβλεπτες εξελίξεις. Την ίδια η κοινωνία του νησιού ζητά να αποκατασταθεί η ηρεμία καθώς τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών  καλλιεργούν κλίμα αντιδράσεων, σε βάρος των μεταναστών.
................
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην επιστολή αγωνίας που του απέστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου Σ. Γαληνός , σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί  από την κατακόρυφη αύξηση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ρεύματος, θα βρεθεί  το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου στη Μυτιλήνη.
Σκοπός της επίσκεψης είναι να συνομιλήσει με τη Δημοτική Αρχή και τους φορείς του νησιού για το πρόβλημα και να σχεδιάσουν από κοινού πρωτοβουλίες και πολιτικές αντιμετώπισης του, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 Ήδη το προηγούμενο διάστημα η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει αναλάβει  σημαντικές πρωτοβουλίες πάνω στο μεταναστευτικό, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί επαφές του Προέδρου και με τον αρμόδιο Επίτροπο για την Μετανάστευση στην Ε.Ε. Δ. Αβραμόπουλο, όπου έχουν τεθεί μια σειρά από θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για  το θέμα.
 Παράλληλα, στο νησί θα βρίσκεται και κλιμάκιο εθελοντών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  οι οποίοι την Κυριακή το πρωί θα αναλάβουν να εξετάσουν παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στο Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων. Ενώ θα δοθεί για τις ανάγκες του Κέντρου σημαντική ποσότητα φαρμάκων που προέρχεται από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α. και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
















 http://www.lesvosreport.gr/lesvos-main/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82.html
 
 http://www.lesvosreport.gr/lesvos-main/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com