Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΕΝΣΤΟΛΟΙ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ:«Να δεις που στο τέλος τον μπελά μας θα τον βρούμε εμείς»!!!

-Τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας που ξεκίνησαν από τον καταυλισμό και συνεχίστηκαν μετά από πορεία μέχρι το λιμάνι, στο χώρο μπροστά στο Τελωνείο, ήταν η κακή αρχή, που πολύ φοβούμαστε ότι δεν θα έχει αίσιο τέλος. Το συγκεντρωμένο πλήθος των λαθρομεταναστών που απαιτούσε την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των στοιχείων του και την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο χαρτί για να ταξιδέψει για Πειραιά, εξεγειρόμενο, πέτυχε τον στόχο του.

Έτσι ,τώρα πια, είναι εύκολο να ακολουθηθεί η πεπατημένη. Η επανάληψη λοιπόν των όποιων βίαιων αντιδράσεων, από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι περνά ...η «επανάσταση», ήταν επόμενο ότι θα πραγματοποιηθεί. Και φυσικά δεν άργησε καθόλου. Και είναι βέβαιο ότι θα ξαναγίνει. Βλέπετε όλοι είναι «ετοιμοπόλεμοι». Νέοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γύρω στα 20 με 30, όλο ένταση.

 Και να κάνουμε το σταυρό μας να μην έχουμε και χειρότερα. Γιατί τώρα πια έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε την θεωρία του όχλου, που δεν ξέρουμε αν και από πού υποκινείται. Γιατί τώρα πια, όλα φαντάζουν ύποπτα  και προβοκατόρικα, όχι μόνο στα δικά μας μάτια, αλλά και στα μάτια των περισσότερων συμπολιτών μας. Από τη στιγμή δε, που είναι πολύ μεγαλύτερος ο όγκος  των διαμαρτυρομένων μπροστά στους λιγοστούς λιμενικούς και αστυνομικούς, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την επόμενη μέρα.

Οι δε ένστολοι, νοιώθουν τόσο ανυπεράσπιστοι από την ίδια την πολιτεία, που επαναλαμβάνουν την χαρακτηριστική φράση: «Να δεις που στο τέλος τον μπελά μας θα τον βρούμε εμείς». Αν λοιπόν οι φύλακες της πόλης και οι υπεύθυνοι για την διατήρηση της τάξης, έχουν καταληφθεί από τέτοια συναισθήματα φόβου , πώς και γιατί να παίξουν το ρόλο τους, και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Επίσης εκείνο που προκαλεί δυσφορία, είναι η τόσο μεγάλη έκταση που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα γεγονότα. Σίγουρα δεν είναι μόνο η Λέσβος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό των εισροών των λαθρομεταναστών. Είναι και άλλες περιοχές και άλλα νησιά, που ξέρουν όμως να προστατεύουν τον τόπο τους, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη τουριστική περίοδο. Γιατί όταν οι ντόπιοι που ζουν στις μεγαλουπόλεις σκέφτονται και «ζυγίζουν» αν θα ρθουν στο πατρικό τους, με αυτά που ακούν από τηλεοράσεως, μπορούμε να φανταστούμε πώς θα λειτουργήσουν οι ξένοι. Οι ξενοδόχοι δεν προλαβαίνουν να σημειώνουν ακυρώσεις, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες οικονομικές. Ούτος ή άλλως, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλοι μας δίνουν διαβεβαιώσεις, αλλά καμία βοήθεια δεν έρχεται από πουθενά, μήπως και μπορέσουμε να ηρεμήσουμε. Και δυστυχώς το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ δύσκολο.















  http://dimokratis.gr/index.php?article=2015-6-18_straba_ki_anapoda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com