Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Eurostat: Από τους πιο δυσαρεστημένους στην Ευρώπη οι Έλληνες με τη ζωή τους ...


Λίγο πιο ικανοποιημένοι από τους Σέρβους και τους Βούλγαρους, στην 3η θέση πριν το τέλος της λίστας των 28, δηλώνουν οι Έλληνες όσον αφορά στα οικονομικά τους, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι από τη ζωή τους.
Έτσι, ειδικά για την οικονομική τους κατάσταση οι Έλληνες απαντούν 4,3, σε κλίμακα από 1 έως 10.
Ακολουθούν οι Σέρβοι με 4 και οι Βούλγαροι στην τελευταία θέση με 3,7 ενώ πιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Δανοί και οι Σουηδοί με 7,6.
Όσον αφορά στο σύνολο, καθώς η έρευνα εξετάζει όχι μόνο την οικονομική κατάσταση αλλά και την προσωπική ζωή, την εργασία, τις μετακινήσεις, το περιβάλλον, την κατοικία και τη χρήση χρόνου, οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι στις πιο χαμηλές θέσεις με βαθμολογία 6,2 την ώρα που ο μέσος Ευρωπαίος βαθμολογεί το γενικό επίπεδο ζωής του με 7,1.

Εξίσου δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι ενώ στην τελευταία θέση εμφανίζονται και πάλι οι Βούλγαροι με βαθμολογία 4,8.
Ανάλογη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι Έλληνες και για τη δουλειά, τον χρόνο που ξοδεύουν σε μετακινήσεις αλλά και για την έλλειψη χώρων πρασίνου, σε βαθμό που είναι ανάμεσα στους λιγότερο ικανοποιημένους στην Ευρώπη.

 


www.banikngnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr