Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Barclays: Μόνο με αλλαγή της σύνθεσης της κύβερνησης μπορεί να εφαρμοστούν οι όροι των πιστωτών της Ελλάδας ...


Είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Michael Gapen της Barclays, ο οποίος βλέπει ότι από τις συνομιλίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, οι οποίες συνεχίζονται, παραμένουν χωρίς σαφή ένδειξη ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές.
«Πιστεύω ότι η κάλυψη των πληρωμών προς το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα είναι δύσκολη», αναφέρει ο Gapen.
Μάλιστα, οι πληρωμές ύψους 3,5 δισ. ευρώ των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, στις 20 Ιουλίου, φαίνονται ακόμη πιο απίθανες.
Ο αυξημένος ρυθμός χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του ELA της ΕΚΤ δείχνει επίσης ότι οι αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων επιταχύνονται.
«Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία, η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα», αναφέρει ο Gapen.
Πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι μια πολιτική αλλαγή που θα οδηγήσει σε ένα κυβερνητικό ανασχηματισμό και έξοδο των ριζοσπαστικών μελών του σημερινού συνασπισμού από την κυβέρνηση.
Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές. Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί ένα βήμα πριν από μια ουσιαστική «έξοδο» από τη ζώνη του ευρώ, όπου η χρεοκοπία και ο έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων θα μετατραπούν σε μόνιμες, καταλήγει ο Gapen.























































www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com