Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΤΩΡA--Νέα παρέμβαση Λευκού Οίκου: Να λυθούν οι διαφορές και να βρεθεί λύση για την Ελλάδα ...


Να λυθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και να βρεθεί λύση, ζητούν με νέα ηχηρή παρέμβασή τους οι ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε ξανά "όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν συντομότερο".
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε οτι ο υπουργός Οικονομικών J. Lew «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο της G7 στη Δρέσδη, όπου όπως είπε προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, όσο ήταν στη Δρέσδη ο Lew «μίλησε επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ένδεχομενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες.
"Λειτουργούμε σίγουρα", σημείωσε, "σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ.
Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι' αυτό και ο Lew έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο".






































www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com