Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο Πάνος παίζει ακόμη με τα στρατιωτάκια !!!





Κι εγώ έπαιζα με τα στρατιωτάκια μου μικρός αλλά μέχρι τα έντεκα. Μόνο που δεν επηρέαζα τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, ούτε έκοβα βόλτες με ελικόπτερα. Πήγαινα δέκα δρασκελιές από την κληματαριά ως τις τριανταφυλλιές της μάνας μου επιθεωρώντας τα στρατεύματα μου. Και ομολογώ πως ουδέποτε οι αμερικανοί σύμμαχοι με άδειασαν την ώρα που απογειωνόμουν για την Ουάσινγκντον. Δεν είχα μπει καν σε αεροπλάνο. Προφανώς στον Λευκό Οίκο εκτιμούσαν την στιβαρή κι όλο φροντίδα διοίκηση που ασκούσα σε 32 πεζοναύτες και 32 αλεξιπτωτιστές της θρυλικής 82ας Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας τους σε κλίμακα 1/29, καθώς και σε Γρεναδιέρους της Αυτοκρατορικής Φρουράς του Ναπολέοντα, πεζούς του Ουέλιγκτον και άλλους, ποικίλων ιστορικών εποχών, που δέχονταν αδιαμαρτύρητα τα κέφια της παιδικής διοίκησης μου, στην διάρκεια της οποίας δεν είχα ούτε μια απώλεια, εκτός από έναν αξιωματικό που μάσησε ο σκύλος μου.
Μαθαίνω πως μέσα στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει μια τάφρος. Από την μια οι «πιστοί και πατριώτες» κι από την άλλη οι «άθεοι κομμουνιστές», με ό,τι σημαίνει αυτό σε καθημερινά προβλήματα.
Ο Πάνος σωστά τίμησε τον Μπικάκη, σωστά πήγε στα Ίμια, σωστά ενισχύει τα φυλάκια στην ελληνοαλβανική μεθόριο αλλά όταν κλείνανε τα κέντρα κράτησης και το πολιτικό μήνυμα των συνεταίρων του στην κυβέρνηση ενίσχυσε το τσουνάμι των λαθρομεταναστών και προσφύγων στα νησιά, σφύριζε κλέφτικα. Ακριβός στα αλβανικά πίτουρα και φτηνός στο τουρκικό δουλεμπορικό αλεύρι. Καταψήφισε τον νόμο για την ιθαγένεια και νομίζει πως «καθάρισε» αλλά το μεγάλο ζήτημα, ό,τι δηλαδή η κυβέρνηση έγινε τελάλης και «χρήσιμος ηλίθιος» των δουλεμπόρων και του μεγαλύτερου δουλέμπορου όλων, της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας, το κάνει αβαβά. Διότι, δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, το κράτος συμμορία, που κατέχει την μισή σχεδόν Κύπρο, υποστηρίζει τους αποκεφαλιστές γενοκτόνους του ISIS, οργανωμένα, σε συνεργασία κρατικού μηχανισμού και δουλεμπορικής μαφίας, κερδίζει και χρήμα υλοποιώντας μια ασύμμετρη απειλή κατά της πατρίδας μας, στέλνοντας κάθε μέρα εκατοντάδες ή και χιλιάδες στα νησιά μας.
Διακινήθηκε από μερικούς κι ο προειδοποιητικός κανονιοβολισμός κατά τουρκικού πλοίου που παρενοχλούσε ελληνική άσκηση. Δώσανε και πήρανε τα υπερήφανα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ρίγησε ο Κουντουριώτης στον τάφο του. Ε, λοιπόν, μαθαίνω πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το ΠΝ έχει μόνιμο πεδίο βολής κοντά στην Άνδρο κι όποτε εκτελεί βολές κατά στόχου ειδοποιούνται τα παραπλέοντα πλοία να πλεύσουν εκτός των συντεταγμένων. Το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου των μεμέτηδων, ως συνήθως πλησίασε για να υποκλέψει σήματα και να κόψει κίνηση. Πήγε πολύ κοντά στον στόχο, ειδοποιήθηκε πως εκτελούνται πυρά, έκανε την πάπια, του δηλώθηκε πως δεν εγγυόμαστε για την ασφάλεια του κι όταν ο τούρκος κυβερνήτης εξακολούθησε να κάνει τον …κινέζο, διατάχθηκε η συνέχιση των πυρών στον στόχο, οπότε τα μεμέτια εξαφανίστηκαν, διότι ο στόχος ήταν μερικές εκατοντάδες γυάρδες κοντά. Σωστή η στάση του Ναυτικού μας αλλά προειδοποιητικές βολές κατά του τουρκικού πλοίου δεν ρίχτηκαν. Απλά το ψέμα, που δεν το διακίνησε το ΠΝ, πούλησε.
Κι όταν η κυβέρνηση ετοίμασε την σχεδόν φωτογραφική διάταξη για την αποφυλάκιση με όρους του Σ. Ξηρού, ο Πάνος έσπευσε να την «πει» στους Γιάνκηδες, πως κι αυτοί απελευθερώνουν κρατούμενους από το Γκουντάναμο. Με αυτά, με τούτα και με τ’ άλλα, κόντεψε να κάνει συνομιλίες με τον καψιμιτζή του Πενταγώνου αλλά εκπροσωπεί την χώρα, στην οποία αντανακλούν όλες οι πράξεις του κι όχι τον εαυτό του.
Τον ρωτάνε επίσης για την Κλάραμπελ και οι απαντήσεις του είναι σαν τις δηλώσεις του Προέδρου του Εδεσσαϊκού, με ρεζουμέ «μην με βάζετε στην μέση», ενώ η κατάσταση εξελίσσεται κι από θεσμική άποψη στου Κουτρούλη το γάμο, από τα κέφια της μαντάμ Προέδρου. Την ξεγυμνώνει κι ορθά ο Πανούσης, που όλο και βελτιώνεται αλλά ο Αρχιστράτηγος Πάνος δεν την αγγίζει μην χαλάσει η κολλεγιά.
Σωστό το κυνήγι του στα βύσματα, καιρός ήταν, αλλά πολλές λιονταρίσιες δηλώσεις και προτάσεις, χωρίς πολύ σκέψη, πολλές ώρες πτήσης κι επιλεκτική ανοχή κι άρα πολιτική συνενοχή σε μηδενιστικές και καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης σε σειρά άλλων ζητημάτων πέραν της άμυνας. Ο ανοικονόμητος και παρορμητικός Πάνος εξαντλεί τον τσαμπουκά του με ανοίκειο και συχνά γκροτέσκο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε.
Όμως στο μεγάλο τρέχον θέμα της διαπραγμάτευσης, που αποδεικνύεται πορεία καταστροφής ή οικονομικής υποδούλωσης για άγνωστο χρόνο με χειρότερο μνημόνιο, όσες επιθέσεις με εξυπνακισμούς κι αν απευθύνει στην ΝΔ και στον αρχηγό της, η συνευθύνη του για ό,τι έρθει είναι δεδομένη.
Ποτέ δεν μάσησα τα λόγια μου για τα λάθη μας, τις ολιγωρίες μας, το έλλειμμα παραδείγματος ηγεσίας από πολλούς και την φοβική στάση ορισμένων απέναντι στην Τρόϊκα (συγγνώμη…Θεσμούς), την κάκιστη συμπεριφορά μας απέναντι στα στελέχη, που δεν είναι απλά «ένστολοι» όπως ο θυρωρός της Μ. Βρετανίας. Όμως ποτέ στα δυόμιση χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης δεν είχαμε φτάσει σε αυτό το χάλι, δεν πηγαίναμε από εβδομάδα σε εβδομάδα μπατιρημένοι. Είχαμε κάνει μερικά θετικά βήματα, είχαμε ανακτήσει το κύρος που εξευτέλισε ο ανεκδιήγητοες ΓΑΠ.Τώρα μας κογιονάρουν ακόμη κι οι Μαλτέζοι κι οι Σλοβάκοι.
Ο λαϊκισμός, τα μπινελίκια στον Σόϊμπλε, λες κι είναι ζήτημα προσώπων, η προσπάθεια να θέτουμε το σημερινό ζήτημα χρηματοδότησης της χώρας με όρους του 1941 -1944, οι μπούρδες πως διώξαμε το ΔΝΤ και πως είναι σύγκρουση «καλών» και «κακών», η ρητορική που απευθύνεται σε χαχόλους στο εσωτερικό, ενώ, αδέρφια, δανεικά ζητάμε, με κατ’ εξαίρεση όρους, οδηγούν μέσα από μια κουτή λογική απειλής αυτοκτονίας μας, σε ολική έκπτωση.
Το ξεχαρβάλωμα της χώρας θα γράφει από κάτω και το δικό του όνομα και πάρτε πασατέμπο για τις κουλές δικαιολογίες των ΑΝΕΛ. Εκτός κι αν την ύστατη ώρα καταψηφίσουν ό,τι έρθει, που φαίνεται να κουβαλάει πολλαπλάσια μέτρα από το email Χαρδούβελη, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις κλπ, οπότε εκλογές και ξερό ψωμί.
Τέλος, η εικόνα με το ξεκούμπωτο χιτώνιο παραλλαγής ή άλλοτε με πουλάδες και διακριτικά που δεν δικαιούται και το γυαλί στο μπλουζάκι προσβάλλουν πράγματα που βαριέμαι να του εξηγήσω, έχοντας, όπως τόσοι άλλοι, φορέσει αυτά που δικαιούμαι με τιμή και περηφάνεια και θίγομαι να τα βλέπω ντεκόρ σε μη προβλεπόμενους.
Είναι αλήθεια πως πολλοί από τους μεγάλους πολεμιστές στρατηγούς της Ιστορίας ήταν αντικομφορμιστές, μερικοί φοράγανε ό,τι γουστάρανε, όπως ο Πάττον με τις μπότες ιππασίας και το Colt με την κοκάλινη λαβή. Αλλά ρε συ Πάνο, θα σου πω ένα μυστικό. Δεν είσαι στρατηγός, ούτε πολεμιστής. Υπουργός σε νεομνημονιακή κυβέρνηση είσαι, μαζί με την Τασία, τον Σκουρλέτη και τον Βούτση, η οποία υπέγραψε πως θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές πλήρως και εγκαίρως…

























http://www.antinews.gr/Antitheseis/o-panos-paizei-akomi-me-ta-stratiotakia/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com