Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σοκολάτα κατά…. εμφράγματος και εγκεφαλικού!...








Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Αμπερντήν στη Σκωτία, ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 21.000 ανθρώπους και  διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν καθημερινά έως 100 γραμμάρια σοκολάτας είχαν κατά 11% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και κατά 25% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από αυτήν. Οι ειδικοί συσχέτισαν επίσης την σοκολάτα με μείωση κατά 9% του κινδύνου εισαγωγής στο νοσοκομείο ή θανάτου από στεφανιαία νόσο και μείωση κατά 23% του αντίστοιχου κινδύνου για εγκεφαλικό.
Μάλιστα οι συσχετίσεις αυτές παρέμειναν ισχυρές ακόμα και όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό, όπως το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή κ.λπ.
Στα αξιοσημείωτα, είναι πως παρά το γεγονός ότι η μαύρη σοκολάτα θεωρείται πιο ωφέλιμη για την υγεία, οι εθελοντές έτρωγαν κυρίως σοκολάτες γάλακτος, επομένως και αυτή φαίνεται ότι παρέχει οφέλη στην υγεία.
Στα αρνητικά… η συχνή λήψη σοκολάτας ισοδυναμεί με παραπάνω θερμίδες….

















 http://www.makeleio.gr/?p=370690








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com