Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Τώρα το ΠΑΣΟΚ θέλει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών !!!


Καταθέτει πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, για την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος της πραγματικής απλής αναλογικής όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας «για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα τις εξελίξεις στη χώρα και τη διαπραγμάτευση. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα σε μία διελκυστίνδα, η οποία δεν έχει τέλος γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει ο χρόνος, ο χρόνος περνάει, η οικονομία πλήττεται και η χώρα κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και κάθε μήνας που περνάει προσθέτει ουσιαστικά έναν χρόνο ολόκληρο παραμονής της χώρας στο νέο Μνημόνιο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η χώρα έχει ήδη μπει σε μία κρίση νομιμοποίησης και πρόσθεσε να μην γίνει παρεξήγηση ότι το μικρό κοινοβουλευτικό ΠΑΣΟΚ θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της Βουλής και της κυβέρνησης ή ζήτημα εκλογών, αλλά η χώρα είναι σε φάση κρίσης αντιπροσώπευσης και κρίσης νομιμοποιήσης, γιατί είτε θα υπάρχει μία συμφωνία ομολογία παραδοχής ότι η κυβέρνηση είπε ωμά ψέμματα προεκλογικά και παραπλάνησε τους πολίτες και θα έχει ομολογήσει την αποδοχή της δικής μας στρατηγικής, είτε η κυβέρνηση θα αφήσει να οδηγηθεί η χώρα σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο, σε μία ρήξη, σε μία ταπείνωση».
«Και με τη μία και την άλλη εκδοχή έχουμε κρίση νομιμοποίησης», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ παίρνει σήμερα μία σημαντική θεσμικά πρωτοβουλία και καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, για την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος της πραγματικής απλής αναλογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr