Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ:«Σηκώνουν τα χέρια…» !!!--H Τασία Χριστοδουλοπούλου στη Μυτιλήνη ...



Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες καθημερινά στη Λέσβο με τις Αρχές να μην μπορούν να τους εξυπηρετήσουν...

 Aδύνατον να διαχειριστούν κάτω από τις σημερινές συνθήκες τη ροή μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο δηλώνουν οι Λιμενικές Αρχές και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις ανθρώπινες αντοχές που έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό.
Αναφερόμαστε και στην αντοχή των υποδομών που φαίνεται πως όσο κι αν φτιάχτηκαν για να «αντέχουν», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί.
Ακόμα χειρότερα φαίνεται πως θα γίνουν τα πράγματα, μια και όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα η σημερινή κατάσταση ίσως να φαίνεται… παράδεισος!

«Έχουμε χάσει το λογαριασμό» είπαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος που ρωτήθηκαν χθες για τους χθεσινούς τουλάχιστον αριθμούς όσων είχαν έρθει στο νησί.

Η νέα επιλογή, η καταγραφή να μη γίνεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης ,αλλά αμέσως μετά την άφιξη τους από όπου κι αν αποβιβάζονται να μεταφέρονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της Μόριας οδήγησε σε μια διάλυση του σχεδίου και της ως τώρα εφαρμοζόμενης πρακτικής.
Στη Μόρια οι δυνατότητες καταγραφής είναι μικρές, οπότε και καθυστερεί η διεκπεραίωση της ταυτοποίησης εισόδου του καθενός. Έτσι στο λιμάνι στοιβάζονται μετανάστες που βγήκαν στην περιοχή της Μυτιλήνης με ό,τι αυτό σημαίνει.

«Γκουαντάναμο»
Οι αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν από χθες μετέτρεψαν τον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης σε πραγματικό κολαστήριο. Κάποιοι ευρισκόμενοι εκεί από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη έσπευσαν να στήσουν πρόχειρες κατασκευές για να προστατευθούν από τον ήλιο χρησιμοποιώντας τις βάρκες με τις οποίες ήρθαν στο νησί.

Τραγικές όμως είναι και οι συνθήκες από πλευράς συνθηκών υγιεινής.

Κάτω από τις βάρκες που τους έφεραν από τις απέναντι ακτές βρίσκουν προστασία από τον ήλιο. Ανάμεσά τους, πολλά παιδιά

Οι δυο τουαλέτες που βέβαια δε φτιάχτηκαν για την εξυπηρέτηση των μεταναστών, κυριολεκτικά «διαλύθηκαν». Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι πλέον σε αυτές τις δυο τουαλέτες εξυπηρετούνται εκατοντάδες καθημερινά άνθρωποι ανάμεσά τους και δεκάδες γυναίκες και παιδιά!
«Μιλάμε για ωρολογιακή βόμβα.

Από ανθρωπιστικής πλευράς, από πλευράς υγιεινής, από πλευράς ευαισθησίας κάθε λογής, καθενός μας. Και όλοι ξέρουμε πως θα εκραγεί με άγνωστα αποτελέσματα» είπε χθες μιλώντας στο «Ε» στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.
Σ ήμερα το απόγευμα έρχεται στην Μυτιλήνη η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τασία Χριστοδουλοπούλου και πρόκειται να επισκεφθεί το κέντρο κράτησης της Μόριας, το Λιμάνι της Μυτιλήνης και τις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ.
Αύριο Παρασκευή, στα πλαίσια της επίσκεψης της, η κ. Χριστοδουλοπούλου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις 12.00 το μεσημέρι. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η διαχείριση των μεταναστών που φθάνουν στο νησί.

















http://www.emprosnet.gr/article/72335-sikonoyn-ta-heria
http://www.emprosnet.gr/article/72359-h-tasia-hristodoylopoyloy-sti-mytilini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com