Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στα “κόκκινα” οι φαρμακοποιοί – μεγάλες οι αντιδράσεις του κλάδου για την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα ...


«Οποιαδήποτε αύξηση στα φάρμακα σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση».
Ως «ένα ακόμα πλήγμα στην παραπαίουσα φαρμακευτική περίθαλψη» χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ «που θα αναθεωρήσει», όπως λένε «και τις τιμές των φαρμάκων προς τα επάνω».
«Η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Και προσθέτει: «Παράλληλα σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, η οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των φαρμάκων σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς».
Όπως επισημαίνεται, «η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης των δαπανών υγείας αποδείχθηκε λανθασμένη και καταστροφική», με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνο Λουράντο να υπογραμμίζει: «Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο ΦΠΑ είναι από 0% πχ στη Μάλτα, ή στη Σουηδία μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο. Στην δε γειτονική Ισπανία είναι 4%. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com