Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Κούβα ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του καρκίνου των πνευμόνων!...


Από το 2011 η Κούβα υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου των πνευμόνων, ωστόσο λόγω του εμπάργκο δεν έχει περάσει μέχρι σήμερα τα σύνορα της νησιωτικής χώρας.
Κάθε δόση του εμβολίου Cimavax κόστιζε μόλις 1 δολάριο, ωστόσο η κυβέρνηση της Κούβας αποφάσισε να το διαθέσει δωρεάν.
Τέσσερα χρόνια μετά, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίοι επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους το εμβόλιο για να το εξετάσουν.
Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας έχει έρθει σε συμφωνία με το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park για την εξαγωγή του εμβολίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να περάσει αρχικά από κλινικές δοκιμές για να πάρει την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Παρά το γεγονός ότι το Cimavax δεν αποτελεί θεραπεία για τον καρκίνο, τα αποτελέσματά του είναι ελπιδοφόρα: Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής σε καρκινοπαθείς, ενώ εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου και τις μεταστάσεις.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IFL SCIENCE, το «μυστικό» του Cimavax βρίσκεται σε μία πρωτεΐνη, την EGF, η οποία ρυθμίζει την ανάπτυξη των κυττάρων. Οι καρκινικοί όγκοι προκαλούν την παραγωγή μεγάλης ποσότητας αυτής της πρωτεΐνης, κάτι που συμβάλει στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του όγκου.
Χάρη στο εμβόλιο, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς παράγει αντισώματα που καταπολεμούν την επίδραση της EGF. Έτσι εμποδίζει την ανάπτυξη του όγκου, χωρίς να του επιτίθεται.
Το εμβόλιο χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο στους πνεύμονες. Το Cimavax εμποδίζει την ανάπτυξη του όγκου και τις μεταστάσεις, που δυσχεραίνουν σημαντικά οποιαδήποτε μορφή θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com