Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ποιος απαγόρευσε την είσοδο της Πυροσβεστικής στα ΕΛΠΕ; ...


Πυρκαγιά ξέσπασε χθες περίπου στις 08.20 το πρωί στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ αφού προηγήθηκαν αρκετές εκρήξεις κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο σοβαρός τραυματισμός έξι εργαζομένων με κάποιους εκ των τραυματιών να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, έχοντας υποστεί καθολικά εγκαύματα.
Το πρωτοφανές για το παραπάνω περιστατικό είναι ότι η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ απαγόρευσε την είσοδο σε Δημόσια Δύναμη, η οποία προσέτρεξε να επιληφθεί του συμβάντος και μάλιστα με αναγγελία που έγινε διερχόμενους οδηγούς που είδαν τους πυκνούς καπνούς. Συγκεκριμένα το Πυροσβεστικό Σώμα προσπάθησε να επέμβει με δύναμη επτά (7) οχημάτων, πλην όμως εμποδίστηκε η Άμεση επέμβασή τους στο χώρο καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος. Ανακοίνωση των ΕΛ.ΠΕ. ανέφερε ότι το συμβάν αντιμετωπίσθηκε από τη πυρασφάλεια των διυλιστηρίων.
Τα ερωτήματα τα οποία εγείρονται είναι πολλά. Με δεδομένο ότι η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος είναι αυτεπάγγελτη ανά την επικράτεια, βάση της κείμενης νομοθεσίας παραπέμπει το θέμα σε περαιτέρω νομική διερεύνηση για το ποιος έδωσε την εντολή απαγόρευσης.
Ο χώρος έναρξης της πυρκαγιάς θεωρείται ως τόπος διερεύνησης όπου προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα, στον οποίον πρέπει να γίνει προανάκριση για τα αίτια και την απόδοση των ευθυνών εφόσον προκύψουν και μάλιστα θα έπρεπε να αποκλεισθεί από τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής. Έγινε όμως αυτό;
Υπό διερεύνηση καθίστανται και καταγγελίες των εργαζομένων ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν λειτούργησαν και δεν ακούσθηκε ο συναγερμός πυρκαγιάς σε μια τόσο ευαίσθητη από πλευράς ασφαλείας εγκατάσταση, στην οποία εργάζονται 3000 εργαζόμενοι.Επιπροσθέτως κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια της φωτιάς, οι εργαζόμενοι στοιβάχτηκαν σε έναν από τους χώρους στάθμευσης των εγκαταστάσεων, χωρίς να τους επιτρέπεται να μετακινηθούν. Όταν οι εργαζόμενοι άνοιξαν μία από τις εξόδους, προκειμένου να διαφύγουν, το προσωπικό φύλαξης των εγκαταστάσεων τους κυνήγησε για να τους πάρει τις κάρτες εισόδου. Πολλές οι ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις και με δεδομένο ότι στη δεξαμενή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δούλευε με εργολαβία ιδιωτικό συνεργείο στο οποίο πρέπει να αναζητηθούν πιστοποιητικά ειδίκευσης.
Με όλα τα παραπάνω η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ θα πρέπει να απαντήσει με ποια σκοπιμότητα κάθε χρόνο διεξάγεται άσκηση στον παραπάνω χώρο με την επωνυμία «ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» όταν η ίδια αποκλείει παρανόμως την επέμβαση δημόσιας δύναμης, με δεδομένο ότι οι γειτνιάζουσες πυροσβεστικές υπηρεσίες διαθέτουν πυροσβεστικά οχήματα αποκλειστικά για πυρκαγιές διυλιστηρίων.
Καθίσταται σαφές και πρόδηλο ότι η κρατικοδίαιτη νεοφιλελεύθερη «ιδιωτική πρωτοβουλία» εισάγει νέα ήθη και πρακτικές όσον αφορά τη διοίκηση των πάλαι ποτέ κρατικών διυλιστηρίων, όπως ανάλογες είναι και οι πρακτικές της σε γνωστή τράπεζα την οποία κατείχε καθώς επίσης και στη δημόσια έκταση που της παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής την αποπληρωμή της οποίας θα ολοκληρώσει όταν και αν θελήσει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
 

Πύραρχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com