Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Το υπουργείο Εσωτερικών για τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ...


«Απολύτως αναληθή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Διοικητικής Μεταρρύθμισης) την κατηγορία που εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» στη Βουλή, Χ. Θεοχάρης, σύμφωνα με την οποία, με ρύθμιση της παραγράφου 7 του άρθρου 26 του νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση επιχειρεί «να ανανεώσει θητείες, όπως αυτή της μητέρας της προέδρου της Βουλής από το παράθυρο, παρακάμπτοντας την επιταγή για τη συναίνεση των 4/5 της Βουλής για τις τοποθετήσεις».


Όπως σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, «φαίνεται ότι η υποκρισία κάποιων κομμάτων του παλαιοκομματισμού, που τώρα είναι στην αντιπολίτευση, δεν έχει όρια. Είναι τα ίδια πολιτικά κόμματα που κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι προέβλεψε όριο ηλικίας 73 ετών στο άρθρο 2 για να απομακρύνει τα παλαιά μέλη των Αρχών, ενώ τώρα την κατηγορούν ότι θέλει να τα διατηρήσει! Και, φυσικά, εξακολουθούν να επενδύουν στη σπίλωση εναντίον όσων θεωρούν ότι είναι επικίνδυνοι για τον παλαιοκομματισμό και τη διαπλοκή. Ούτε αυτή τη φορά, όμως, θα τους περάσει!».


Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει ότι η εν λόγω ρύθμιση έχει ως εξής: «Σε περίπτωση που ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη, καθώς και τα αντίστοιχα αναπληρωματικά μέλη ανεξάρτητης Αρχής εκλείψουν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο, ή παραιτηθούν ή απολέσουν την ιδιότητα, βάσει της οποίας ορίστηκαν, η Αρχή συνεχίζει να έχει νόμιμη συγκρότηση μέχρι τον διορισμό νέων, εφόσον τα λοιπά μέλη επαρκούν για τον σχηματισμό απαρτίας. Στην περίπτωση αυτή τα καθήκοντα του προέδρου ασκούνται από τον αντιπρόεδρο της Αρχής ή σε περίπτωση ελλείψεώς τους από τον αναπληρωτή τους ή από μέλος που ορίζεται από την Ολομέλεια της Αρχής».


Σύμφωνα με το υπουργείο, «η διάταξη έγινε για να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές Αρχές, ιδίως στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την Αρχή αυτή και δεν υποκρύπτει καμιά σκοπιμότητα. Δεν δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να διορίσει νέα μέλη, αντιθέτως διατηρεί τα υφιστάμενα, τα οποία επιλέγησαν από την Διάσκεψη των Προέδρων προηγούμενων Βουλών, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποεκπροσωπείτο. Κυρίως, δε, εξασφαλίζει τη νομιμότητα της σύνθεσης, άρα και των αποφάσεων των Αρχών, η ομαλή λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τον έλεγχο της ανομίας, ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως οι επικοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com