Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Παρασκηνιακά έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση και η παραίτηση Στουρνάρα από την ΤτΕ αλλά ο ίδιος δεν παραιτείται ...


Η κυβέρνηση έχει ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν ορισμένες πηγές αλλά ο ίδιος δεν παραιτείται.
Τις τελευταίες ημέρες από 2-3 διαφορετικές πηγές αναφέρεται ότι η κυβέρνηση παρασκηνιακώς έχει ζητήσει την παραίτηση Στουρνάρα από την ΤτΕ αλλά δεν έχει τεθεί επίσημα καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει αναστάτωση ειδικά στις σχέσεις με την ΕΚΤ.
Η κυβέρνηση ούτε το διαψεύδει, ούτε το επιβεβαιώνει ότι έχει ζητήσει την παραίτηση Στουρνάρα ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή.
Παρ΄ όλα αυτά οι πηγές επιμένουν ότι η κυβέρνηση  έχει σχεδιάσει και μεθοδεύσει τον τρόπο παραίτησης Στουρνάρα και κατά ορισμένους μέσω  της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Δεν είναι σαφές πότε χρονικά θα αποκαλυφθεί η στρατηγική της κυβέρνησης, ούτε είναι σαφείς η θέση που έχει κρατήσει η ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ δεν επιθυμεί παρεμβάσεις εξωθεσμικές στις ανεξάρτητες αρχές αλλά όπως και στην Κύπρο δεν μπορεί να αντιδράσει αν υπάρχει σχέδιο από την εθνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στην εθνική κεντρική τράπεζα.
Ο Στουρνάρας πάντως το τελευταίο διάστημα αποφεύγει τις δηλώσεις, λειτουργεί πολύ θεσμικά, δεν υπάρχουν διαρροές και γενικώς λειτουργεί με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Υποσημείωση

Ο Στουρνάρας και όχι μόνο έχουν κάνει και χάρες στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. την αναβάθμιση της γυναίκας του Τσακαλώτου του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και λαμβάνει περίπου 10.000 ευρώ μηνιαίως.
Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι είναι ένα από τα βασικά στελέχη που συντάσσουν την εισήγηση προς την ΕΚΤ για το ELA, έχει κατάρτιση και ικανότητες που αναγνωρίζουμε απόλυτα όχι σαν κάποιες άλλες κόρες….που έγιναν υποδιευθύντριες καπελώνοντας άλλα καταξιωμένα στελέχη.

 





















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com