Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Γιατί ΑΠΟΧΩΡΕΙ πρόωρα από την Ελλάδα ο πρέσβης των ΗΠΑ; ...


Αποχωρεί και αφήνει την θέση του μέσα στον επόμενο μήνα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα  Ντέιβιντ Πιρς.
Αιτία η δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται άρθρο εφημερίδας. Συγκεκριμένα, θεωρήθηκε ότι ο κ. Πιρς δεν παρείχε επαρκή ενημέρωση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας λόγος που ο Αμερικανός πρέσβης ολοκληρώνει τη θητεία του ένα χρόνο νωρίτερα είναι η μη έγκαιρη ειδοποίηση της Ουάσιγκτον για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Κορυφαίος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε σε Αμερικανό ομόλογό του πως «αν μας είχατε γνωστοποιήσει έγκαιρα την τόσο έντονη δυσαρέσκειά σας, θα είχαμε χειρισθεί αλλιώς το ζήτημα».Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ντέιβιντ Πιρς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com