Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συνελήφθη Λιβανέζος με τεράστια ποσότητα υλικών για εκρηκτικά ...


Σε συναγερμό έχει τεθεί η Κυπριακή Αστυνομία η οποία πριν λίγη ώρα συνέλαβε έναν 26χρονο Λιβανέζο με καναδικό διαβατήριο. Ο 26χρονος είχε αποθηκεύσει σε διαμέρισμα στη περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα περίπου 2 τόνους νιτρικού αμμωνίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ισχυρών εκρηκτικών. 


Ο συλληφθείς είχε έρθει στη Κύπρο τη περασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία εξετάζει τη σχέση του με ακραίους ισλαμιστές αλλά και τον τρόπο που προμηθεύτηκε το νιτρικό αμμώνιο το οποίο χρησιμοποιείται ως λίπασμα. Αν, όμως, χρησιμοποιηθεί μαζί με πετρέλαιο μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό εκρηκτικό. 


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο μίγμα είχε χρησιμοποιήσει ο ΤίμοΘι ΜακΒέι στις ΗΠΑ ανατινάσσοντας κυβερνητικό κτήριο στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ σκοτώνοντας 186 ανθρώπους. Το ίδιο εκρηκτικό χρησιμοποιούσε και ο IRA στη Βόρειο Ιρλανδία εναντίον των Βρετανικών δυνάμεων.


Ο 26χρονος ανακρίνεται κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com