Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ΣΟΚ! ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!...


Για σημαντικά αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της αυξημένης εκροής καταθέσεων προειδοποιεί στην εξαμηνιαία έκθεσή της η ΕΚΤ.
Στην έκθεσή της, που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, η Ευρωτράπεζα τονίζει ότι έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες αγορές της νομισματικής ένωσης.
Κάνοντας λόγο για «εξάμηνη πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, η ΕΚΤ τονίζει επίσης ότι υπάρχει σημαντική εκροή καταθέσεων, απώλεια της πρόσβασης των τραπεζών στην διατραπεζική χρηματοδότηση καθώς επίσης και υποχώρηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζικών ιδρυμάτων».
Μπορεί η ΕΚΤ να επισημαίνει ότι οι αντιδράσεις των αγορών στις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής περιορισμένες, εντούτοις η απουσία ταχείας συμφωνίας Ελλάδας – εταίρων μπορεί να επηρεάσει τα ευάλωτα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης.
«Έως σήμερα οι αντιδράσεις της χρηματαγοράς στις εξελίξεις στην Ελλάδα ήταν υποτονικές, αλλά η απουσία μίας γρήγορης συμφωνίας πάνω στην ανάγκη εφαρμογής δομικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να επιβεβαιώσει τον κίνδυνο μίας αναπροσαρμογής προς τα πάνω του αντασφαλίστρου ρίσκου πάνω σε ευάλωτα κρατικά ομόλογα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Παραμονή στο ευρώ χωρίς εφαρμογή του προγράμματος δεν γίνεται» προειδοποιεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε παράλληλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit με τον αμερικανό οικονομολόγο Κένεθ Ρόγκοφ.
Από την πλευρά του, ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, περιόρισε τις προσδοκίες να χαλαρώσει άμεσα το πλαίσιο της χρηματοδότησης για την Ελλάδα, λέγοντας ότι η απάντηση παραμένει «όχι» σε ό,τι αφορά την αποδοχή των ομολόγων της χώρας ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr