Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: «NΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ...


Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί την αστυνομία ως σάκο του μποξ και να ξεκαθαρίσει τη θέση της για την επένδυση στις Σκουριές, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «νέο θέατρο του παραλόγου» που «με αιχμή κυβερνητικές αποφάσεις για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μεταφέρθηκε χωρίς να έχει γίνει το πάθημα μάθημα, από την Κερατέα στη Χαλκιδική, με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία να εξελίσσεται πλέον σε αστυνομικό ζήτημα και την Ελληνική Αστυνομία ευρισκόμενη μεταξύ 'αντίπαλων' στρατοπέδων, άλλοτε να ενοχοποιείται και άλλοτε να κατηγορείται για επιλεκτική συμπεριφορά και μονομερείς ενέργειες».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση
Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται και πάλι τις τελευταίες μέρες στις Σκουριές Χαλκιδικής για το γνωστό θέμα της λειτουργίας της εταιρείας εξόρυξης χρυσού και κυρίως με την ανακοίνωση Νομαρχιακής Οργάνωσης πολιτικού κόμματος, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για το επιχειρησιακό της σχέδιο της περασμένης Κυριακής, κατά τη διάρκεια δυο συγκεντρώσεων, επισημαίνουμε τα ακόλουθα.
Το νέο θέατρο του παραλόγου με αιχμή κυβερνητικές αποφάσεις για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μεταφέρθηκε χωρίς να έχει γίνει το πάθημα μάθημα, από την Κερατέα στη Χαλκιδική, με την συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία να εξελίσσεται πλέον σε αστυνομικό ζήτημα και την Ελληνική Αστυνομία ευρισκόμενη μεταξύ «αντίπαλων» στρατοπέδων, άλλοτε να ενοχοποιείται και άλλοτε να κατηγορείται για επιλεκτική συμπεριφορά και μονομερείς ενέργειες.
Η Ελληνική Αστυνομία, όπως κατ' επανάληψη έχουμε επισημάνει, σεβόμενη ως θεσμός της πολιτείας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, αγωνίζεται για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη την επικράτεια και για όλους τους συμπολίτες μας. Η Χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραδοθεί στην ανομία και στην αυτοδικία.
Άραγε, το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και η διεκδίκηση των όποιων αιτημάτων της μιας ή της άλλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, συνάδει με τις συμπεριφορές που όλοι είδαμε; Τη ρίψη, δηλαδή, βομβών μολότοφ, σφαιριδίων με σφενδόνες και φωτοβολίδων από κουκουλοφόρους με στρατιωτικές στολές παραλλαγής, από το χώρο των «γνωστών – αγνώστων» οι οποίοι σπεύδουν από τη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο, προς ενίσχυση του «κινήματος των πολιτών»; Ή μήπως πρέπει να εθιστούμε ως κοινωνία στη λογική των «αντισυγκεντρώσεων»; Αντί οι διοργανωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αδυναμία περιφρούρησής των διοργανώσεων, κάποιοι έσπευσαν να μεταθέσουν αυτές στους συνήθεις κάθε φορά υπόπτους, δηλαδή στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άραγε, γιατί θα πρέπει ν' απομακρυνθούν ο Διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής και ο Επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, επειδή ακριβώς η Ελληνική Αστυνομία ενεργούσα υπό την εποπτεία Εισαγγελέα, απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων, που, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Γιάννης, αν δεν αποκλιμακωθούν άμεσα, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε νεκρούς; Μήπως λησμονήσαμε, την καταδρομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων και τον εμπρησμό του Α.Τ. Ιερισσού, που ως σήμερα παραμένει κλειστό;
Καλούμε την Κυβέρνηση και κυρίως τον Πρωθυπουργό της Χώρας:
α) να ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά την επίδικη επένδυση στην περιοχή και να μην χρησιμοποιείται η αστυνομική δύναμη ως «σάκος του μποξ»
β) να απομονώσει τις ακραίες αυτές φωνές, που θεωρούν ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να επιστρέψει στην περίοδο που ήταν έρμαιο πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων
γ) να δώσει όλα τα εχέγγυα και τα μέσα στην Ελληνική Αστυνομία προκείμενου να ανταποκριθεί ανεμπόδιστα στο δύσκολο έργο της χωρίς παρωχημένες ιδεοληψίες, υπεκφυγές ή αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Καλούμε, τέλος την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ενόσω υφίσταται το όλο πρόβλημα στην περιοχή, να ενισχύσει την Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, εξαιτίας και των αναγκών που θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ούτως ώστε οι συνάδελφοί μας να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με ασφάλεια και όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com