Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

H ΑΦΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ...


Στη Μόσχα έφτασε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών ...
Νίκο Κοτζιά, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα.


Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, σε μια λιτή τελετή υποδοχής, Ρώσοι αξιωματούχοι, ενώ αύριο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πουτιν.

Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού αρχίζει στις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:00 θα μεταβεί στο Κρεμλίνο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκέσει μία ώρα. Αμέσως μετά θα γίνουν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με προέδρους ομογενειακών συλλόγων. Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν (Sergey Naryshkin) τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com