Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

BINTEO-Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (K.E.O.A.X) Βίντεο από την εκπαίδευση ...


Της Ειρήνης Συράκη
Πολικές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, πυκνές χιονοπτώσεις. Καιρικές εναλλαγές που λίγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν. Η πρώτη μας επαφή με το περιβάλλον όπου εκπαιδεύονται οι χιονοδρόμοι του Στρατού Ξηράς, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Η Ειρήνη Συράκη μαζί με το συνεργείο του livemedia.gr ανέβηκε με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων από τη θέση Νίκη στα 1.820 μέτρα, στις κατάλευκες πλαγιές του Ολύμπου.
Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές, κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, εκμάθηση της τεχνικής του σκι, έρευνα – διάσωση, καθώς και ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως, αποτελούν κομμάτι της απαιτητικής εκπαίδευσή τους που γίνεται υπό την επίβλεψη του Διοικητή και των υπολοίπων Στελεχών του Κέντρου. Σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή των ασκήσεων παίζουν και τα οχήματα που διαθέτει το ΚΕΟΑΧ.
Μετά την ανάβασή μας με το όχημα Τ4S συνειδητοποιούμε ότι απέχουμε μόλις 500 μέτρα από την ψηλότερη κορυφή της χώρας μας. Το τελευταίο καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, από όπου αρχίζει η ανάβαση για τον Μύτικα στα 2.917 μέτρα δεν διακρίνεται λόγω της πυκνής ομίχλης και της χιονόπτωσης.
Οι χιονοδρόμοι κάνουν σύμμαχο το χιόνι και τον πάγο, που γίνεται το καταφύγιό τους. Ένα κερί, λίγο νερό και τρόφιμα τους κρατούν στη ζωή, αφού μαθαίνουν πώς να επιβιώσουν σε ακραίες περιπτώσεις απομόνωσης ή μάχης σε χιονοσκεπείς περιοχές μέσα σε Ιγκλού, χιονοσπηλιές, χιονότρυπες και αυτοσχέδια χιονοκαταλύματα.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

espekem.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr