Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σχέδιο "Βαριοπούλα" σε εξέλιξη από την Τουρκία; Στο "μικροσκόπιο" οι κινήσεις των Τούρκων στον Β.Έβρο ...


To σενάριο της επιχείρησης "Βαριοπούλα" που κατέληγε σε επέμβαση στην Α.Θράκη και κατοχή του Βόρειου Έβρου το 2003 επανέρχεται σαν εφιάλτης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ότι αφορά τα πρώτα τμήματα εκείνου του σχεδίου.
 
Tην διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στην Τουρκία, και την "ενοχοποίηση" από την τουρκικό Τύπο της Ελλάδας ως υπεύθυνης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να δικαιολογηθεί στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.
 
Τόσο στα Γενικά Επιτελεία όσο και στο ΥΠΕΞ παρακολουθούν ανήσυχα την επιχειρούμενη κλιμάκωση από τον τουρκικό Τύπο των παρανοϊκών αναφορών ότι πίσω από τις ακροαριστερές τουρκικές οργανώσεις που πραγματοποίησαν αιματηρές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται η Ελλάδα.
 
Η ατμόσφαιρα αυτή ανάγκασε το ΥΠΕΞ να προχωρήσει στην παρακάτω δήλωση
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ισχυρισμούς μερίδας τουρκικού Τύπου περί δήθεν διασύνδεσης των προσφάτων τρομοκρατικών κτυπημάτων στην Τουρκία με την Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής:
 
«Ο βαρύτατος φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει, προ πολλού και κατά πολύ, τα όρια των πλέον ευφάνταστων και δυσεξήγητων σεναρίων συνωμοσιολογίας.»
 
Η "επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003, πιστεύεται ότι περιλάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός.
 
Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα, αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο.
 
Τα ντοκουμέντα, αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.
 
Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο ελληνοτουρκικής έντασης.
 
Οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο και της κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Εβρου. Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρέπονταν ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογά και η κυβέρνηση του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002. 
 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Έβρου καταγράφεται πρωτοφανής δραστηριότητα τουρκικών δυνάμεων με συνεχείς ασκήσεις για βίαιη διέλευση του ποταμού Έβρου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com