Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΡΙΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: “ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”-ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 40 ΕΚ...


Μια πρωτοφανή επίθεση από συστημικά μέσα έχουν εξαπολύσει από το βράδυ του Σαββάτου εκδότες, δημοσιογράφοι και καναλάρχες κινδυνολογώντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ και θα πάει σε εκλογές ενώ είναι άμεση η προοπτική της χρεωκοπίας.
Αντιθέτως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η διαβεβαίωση ότι τα χρήματα υπάρχουν και ήδη αναμένται εντολή για να αποδοθούν στο ΔΝΤ. Πρόκειται για τους ίδιους γυμνοσάλιαγκες που στήριζαν το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου, τους γνωστούς Γερμανοτσολιάδες, οι οποίοι ονειρεύονται επαναφορά στο παλιό καθεστώς και οικουμενικές κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας με προδότες και Νενενέκους. Φτάνουν στο σημείο να προβάλλουν ακόμα και δήθεν ρεπορταζ ρυπαρών φυλλάδων των τοκογλύφων που κάνουν λόγο για  το «δράμα της διάσωσης» της Ελλάδας όπως η βρετανική Telegraph, η οποία, σε σημερινή της ανάλυση παρουσιάζει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η χώρα δεν πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ακόμη μια κρίσιμη προσπάθεια (ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ήδη στις ΗΠΑ για να έχει συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ), καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως η χώρα θα γίνει το πρώτο ανεπτυγμένο κράτος στην Ιστορία που θα αθετήσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις.
Δ. Μάρδας: Τα χρήματα για το ΔΝΤ υπάρχουν, περιμένω εντολή από το Μαξίμου
Tη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.
Ο κ. Μάρδας ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η καταβολή της δόσης είναι θέμα και πολιτικής απόφασης, που θα λάβει το μέγαρο Μαξίμου και τόνισε:
«Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις».
Αποφεύγοντας να πει εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τη σχετική εντολή για πληρωμή των 460 εκατ. προς το ΔΝΤ και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει εμμέσως για να βρεθεί λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα ο κ. Μάρδας είπε:
«Υπάρχουν κάποιες πολιτικές αποφάσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από το Μαξίμου εμείς είμαστε οι διαχειριστές των χρημάτων. Έχω συγκεκριμένες εντολές τις οποίες θα εκτελέσω στο χρόνο που πρέπει. Οι εντολές όλες θα δοθούν στις 8 Απριλίου».

Θαυμάστε και την ανακοίνωση του Ποταμιού.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ''ανθρωπιστικής κρίσης'' – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί.
 
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι ''στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα''. Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι.
 
Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com