Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

BINTEO--H ΖΩΗ "ΤΙΝΑΖΕΙ" ΤΗ SIEMENS ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ- ΒΓΑΖΕΙ ΑΚΥΡΟ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ KAI ZHTAΕΙ 2 ΔΙΣ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΟΣΩΠΟ “ΚΛΕΙΔΙ” ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ...


«Ακυρος» είναι κατά την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στο οποίο έφτασε το ελληνικό κράτος με την Siemens για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».
Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την Επιτροπή.
«Η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων πόρων σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.
«Υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι που πληρώνονταν με 500 ευρώ την ώρα, παραπάνω απ’ ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα των εργασιών αυτής της νομικής συμβουλής που είχε δυσθεώρητο κόστος, ήταν να υπογραφεί ένας άκυρος εξωδικαστικός συμβιβασμός που οδηγούσε στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από αξιώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον», πρόσθεσε με νόημα.
Ακόμη τόνισε ότι ο συμβιβασμός «πια βρίσκεται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και νομίζω ότι και οι αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens είναι ένα κομμάτι που πρέπει να συσχετισθεί και με την αποτίμηση του ποιο πραγματικά είναι το χρέος και ποια είναι τα δημόσια οικονομικά».
H Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως οι ειδικοί επιστήμονες εργάζονται αμισθί για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.
Εξάλλου η σημερινή πρόεδρος της Βουλής το είχε στόχο από παλιά να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο της SIEMENS
Δείτε το βίντεο από το 2012:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη τραπεζίτης “κλειδί” στα σκάνδαλα εξοπλισμών και Siemens!

Ο Ζακ Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο “κλειδί” στις υποθέσεις των εξοπλισμών και της Siemens, συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Το πρωί της Μ. Δευτέρα, το τμήμα μεταγωγών τον μετέφερε στο Εφετείο.
Ο τραπεζίτης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η σύλληψή του έγινε βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγγελής.
Την έκδοσή του είχε ζητήσει επίσης ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης.

Ο Όσβλαντ, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα είχε παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάσει το τελευταίο βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών.
Ο συλληφθείς έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν να τον εκδώσουν στις ελληνικές αρχές. Μετά από συνεργασία του Γ. Αγγελή με άλλους δικαστές, ο Όσβαλντ συνελήφθη στο transit στο Αμπού Ντάμπι.
Όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όσβαλντ σε συνεργασία με τον Φάνη Λιγυνό, επίσης καταζητούμενο, ξέπλενε τις μίζες των εξοπλιστικών στις τράπεζες της Ελβετίας αλλά και μέσω off shore εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους.
Ο Όσβαλντ φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα, ονόματα και διευθύνσεις, ακόμη και κρατικών αξιωματούχων που έπαιρναν μίζες. Όπως γράφει το Βήμα, μάλιστα, αποκαλυπτική είναι η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com