Σάββατο 4 Απριλίου 2015

BINTEO--Νικολούδης: Δύσκολος ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ ...


Εμπόδια βάζουν οι Ελβετοί στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ
Να τρέξει τη διαδικασία, του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ θέλει ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, που έδωσε εντολή  επίσπευσης, της διαδικασίας, των ελέγχων στις λίστες, Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και εμβασμάτων.  Καθυστερήσεις παρατηρούνται, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκουν μπροστά τους αρκετά εμπόδια και «τοίχο» από την Ελβετία.
Μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη, ο αρμόδιος υπουργός, από το βήμα της Βουλής, αποκάλυψε πως έχει ήδη δώσει την εντολή για να επισπευστεί ο έλεγχος, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε πως από τις 766 «offshore» εταιρείες, έχουν ελεγχθεί μόνο οι 72 και είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε άλλες 365.
Στη συνέχεια έκανε ξεχωριστή αναφορά, στον έλεγχο που διεξάγεται για τους κ.κ. Σάμπι Μιωνή και Σταύρο Παπασταύρου, περιπτώσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία ελέγχου από το 2012. καθώς βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ για λογαριασμό με 5,5 εκατ, δολάρια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολούδης, ξεκαθάρισε πως, «Έδωσα πολύ πρόσφατα εντολή να συντομευτεί ο έλεγχος (…) ο έλεγχος (για την λίστα Λαγκάρντ), είναι εξαιρετικά δύσκολος, δεδομένου ότι η Ελβετία αρνείται να δώσει την όποια πληροφορία».
Να θυμίσουμε, ότι οι Ελβετοί, σε αρκετά σημεία δεν συνεργάζονται, θεωρώντας πως η συγκεκριμένη λίστα, έχει αποκτηθεί παράνομα. Μάλιστα ο υπουργός κατά της διαφθοράς, περιέγραψε πώς γίνονται οι έλεγχοι.
«Το να επιχειρήσει κάποιος φορολογικό έλεγχο στηριζόμενος μόνο στη λίστα Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Νικολούδη κ.λπ., είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λαθεμένα συμπεράσματα. Βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος (…) ο σωστός δρόμος είναι να την συνεκτιμήσεις μαζί με άλλα στοιχεία», διότι «η συνολική εικόνα είναι η μόνη που μπορεί να σου δώσει την διαφορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com