Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Απαράδεκτη κίνηση της Royal Bank of Scotland: Περιλαμβάνει ρήτρα Grexit στη σύμβαση των εργαζομένων στην Ελλάδα !!!


Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ειδική ρήτρα για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που προβλέπεται στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2015 – 2016 μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland.
Στο άρθρο 8 της σύμβασης αναφέρεται ότι, «λόγω της κρίσιμης για την Ελλάδα οικονομικής συγκυρίας κατά την περίοδο υπογραφής της παρούσας ΕΣΣΕ, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν και συναποδέχονται ότι, στην ακραία περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, θα επαναδιαπραγματευθούν το άρθρο 2 της παρούσας, εφόσον ζητηθεί τουλάχιστον από το ένα εξ αυτών.»
Η ρήτρα αυτή είναι ενδεικτική των ανησυχιών που υπάρχουν στις ξένες τράπεζες και όχι μόνο, για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μπορεί μεν στο επίσημο έγγραφο της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2015-2016 μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland, να αναφέρεται ότι ένα σενάριο Grexit είναι μεν ακραίο, αλλά δεν παύει να θεωρείται και πιθανό, για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει και η σχετική πρόβλεψη.
Ανάλογες ρήτρες είχαν έρθει στο προσκήνιο και στις αρχές του 2012 όταν υπήρχε αυξημένη ανησυχία και πάλι, αλλά έκτοτε δεν είχε επανέλθει. Στο Capital.gr όπου δημοσιεύτηκε το θέμα, φιλοξενείται και η θέση της ΟΤΟΕ, «το να γίνονται αναφορές περί εξόδου της χώρας από το ευρώ μέσα σε μία επιχειρησιακή σύμβαση, οπωσδήποτε είναι ένα γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία.
Ωστόσο, ότι πρόκειται για μία επιχειρησιακή σύμβαση μεταξύ μιας επιχείρησης και του συλλόγου εργαζομένων της για την οποία η ΟΤΟΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης, καθώς δεν αποτελεί κλαδική σύμβαση».
Υπενθυμίζεται ότι σε ερωτήματα ενδεχόμενου Grexit οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον Γιούνκερ είχαν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε κάθε ευκαιρία και κάθε δήλωση. Ωστόσο, σε άλλη αναφορά, σε συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες είχε επιπωθεί ότι η μόνη χώρα που συγκάλεσε κυβερνητικό συμβούλιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν η Βρετανία!

























defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com