Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Χωρίς διαβατήρια οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία ...


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι προωθείται σχέδιο για να επιτρέψει στους Ρώσους να ταξιδέψουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήρια.
Επίσης, τόνισε ότι  μέσα σε 2 με 3 χρόνια θα είναι δυνατόν να ταξιδεύουν οι Τούρκοι στις χώρες Σένγκεν χωρίς βίζα.
Ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε μια συμβουλευτική συνεδρίαση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αλάνια- ALTSO, που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας και τοπικών αρχών, ανέφερε ότι οι στόχος των αρχών είναι να καταργηθούν τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο των ξένων τουριστών, ερχόμενοι στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει δραστηριοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος που χρησιμοποιείται για τη χορήγηση θεωρήσεων.
«Σήμερα, 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε θέση να πάρουν θεώρηση μέσω αυτού του συστήματος.  Θα κατορθώσουμε να απαλλαγούμε από τις ουρές στα αεροδρόμιά μας. Θα μπορούν οι τουρίστες να λάβουν μια βεβαίωση από το σπίτι τους ή την εργασία τους, ηλεκτρονικά. Σε τρία λεπτά θα λαμβάνουν μια ηλεκτρονική βίζα», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι Ρώσοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com