Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Παρά τη συμφωνία του Eurogroup, η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει αβέβαιη ...


«Με το χρόνο να εξαντλείται και οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν θέληση για πρόοδο»

Η Ελλάδα κατάφερε να έλθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους, αλλά η κατάσταση ακόμη δεν έχει εξομαλυνθεί, υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει εύστοχα το πρακτορείο, «είναι άλλο πράγμα να έχεις συμφωνία και άλλο πράγμα να την εφαρμόζεις».
Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στο Eurogroup, περιλαμβάνει τα εξής τρία στοιχεία:
- Η Ελλάδα να καταθέσει μία λίστα μέτρων, η οποία θα επιτρέπει την επιτυχή αξιολόγηση από τους θεσμούς
- Η Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα
- Οι θεσμοί να εκταμιεύσουν τη δόση προς την Ελλάδα, εφόσον υπάρξει επιτυχή εφαρμογή των μέτρων
«Αν και κανονικά η παραπάνω συμφωνία θα έπρεπε έχει εξομαλύνει την κατάσταση τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες, εντούτοις η αναταραχή διατηρείται, καθώς αγκάθι παραμένει ο εξαιρετικά αργός ρυθμός προόδου στην υλοποίηση της συμφωνίας του Φεβρουαρίου» αναφέρει το Bloomberg.
Oι θεσμοί πλέον αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, συμπληρώνει το πρακτορείο.
Ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης, υπογραμμίζει πως εφόσον υπάρξει μία κοινά αποδεκτή συμφωνία για τα προς λήψη μέτρα, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για το πρώτο θετικό βήμα.
Όμως, συνεχίζει το Bloomberg, για να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης, απαιτείται και το δεύτερο βήμα, το οποίο έγκειται στη ορθή εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
«Με το χρόνο να εξαντλείται και οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν θέληση για πρόοδο» καταλήγει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας πως τα τελευταία γεγονότα έχουν καταδείξει πως το βήμα προόδου συντελείται μόνο την ύστατη στιγμή…

 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com