Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΛΕΣΒΟΣ:KΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ...



Ο δήμαρχος ζήτησε επίσημα από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχο, την παραχώρηση του χώρου για να τον αξιοποιήσει...

Tη διάθεσή του να συνεργαστεί με τη διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, αλλά και γενικότερα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στα πλαίσια της παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, την 25η Μαρτίου στη Μυτιλήνη.

Αν και το μείζον ζήτημα που απασχόλησε τον υπουργό, στη διάρκεια της παρουσίας του, ήταν οι διαστάσεις της παράνομης μετανάστευσης, στο πλαίσιο των επαφών του με το δήμαρχο έπεσε ξανά στο τραπέζι η υπόθεση της αξιοποίησης από το δήμο του ανενεργού σήμερα στρατοπέδου της Πέτρας.
Ως γνωστόν, ο δήμαρχος Λέσβου από τις επαφές του με την προηγούμενη διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ και σε μία περίοδο που στην επικαιρότητα βρισκόταν η προοπτική επανασύστασης των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) και ευνοούσε τη σύμπραξη στρατού και αυτοδιοίκησης, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να πάρει στην ιδιοκτησία του δήμου τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου της Πέτρας. Με σκοπό καταρχήν να «μετακομίσει» στο στρατόπεδο το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πέτρας και να μετατρέψει το σημερινό χώρο του γηπέδου σε πάρκινγκ και όχι μόνο.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει σε αρμοδίους τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.
Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση και να βοηθήσει καταρχήν στο να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του στρατοπέδου, προκειμένου να προωθηθούν οι όποιες διαδικασίες προκύψουν στη συνέχεια για παραχώρηση του χώρου και των εγκαταστάσεών του στο δήμο.

Το «δύσκολο» ιδιοκτησιακό καθεστώς
Στην παρούσα φάση ωστόσο, η προοπτική αυτή φαντάζει δύσκολη, καθώς η ιδιοκτησία του στρατοπέδου βρίσκεται υπό την εποπτεία μιας ειδικής επιτροπής αξιοποίησης της περιουσίας του στρατού, που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Και περιπτώσεις παραχώρησης μέρους της περιουσίας αυτής, εκτός από χρονοβόρες, είναι και εξαιρετικά περίπλοκες, καθώς απαιτούνται μία σειρά από θετικές γνωμοδοτήσεις.

Η βασικότερη ωστόσο γνωμοδότηση που καλείται να βγει για να παραχωρηθεί μία διόλου αμελητέα έκταση, που μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από το δήμο και να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή οργάνωση και λειτουργικότητα της καθαρά τουριστικής περιοχής στην παραλία, που φιλοξενεί σήμερα το γήπεδο του χωριού, έρχεται από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Ο οποίος επί του παρόντος, όπως μετέφερε αρμοδίως ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ήσυχος στο δήμαρχο, είναι αρνητικός στην οποιαδήποτε παραχώρηση της περιουσίας που ανήκει στο στρατό. Ωστόσο οι δεδομένες εξαιρετικές σχέσεις του δημάρχου με τον υπουργό και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας, για να προχωρήσει μία ακόμη φιλόδοξη προοπτική που έχει στα σκαριά της η δημοτική αρχή.

«Θα το διεκδικήσουμε»
«Συζητήσαμε για κάτι που έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό πως μας ενδιαφέρει και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα της Πέτρας, ειδικά το καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση, πρέπει να αναζητηθεί η άκρη του νήματος με την ειδική επιτροπή αξιοποίησης της περιουσίας του στρατού, η οποία φέρεται να έχει υπό την εποπτεία της το στρατόπεδο.

Αν και φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου δεν ευνοεί τέτοιες παραχωρήσεις, εμείς θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, γιατί θεωρούμε ότι μπορούμε πράγματι να αξιοποιήσουμε το χώρο, που μένει ανενεργός και θα μπορούσε να αποκτήσει πολύ καλές προοπτικές και να μας βοηθήσει να μεταφέρουμε το γήπεδο. Με τον κ. Ήσυχο, αναμένεται να έχουμε και στη συνέχεια συνεργασία και για αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο δήμαρχος.
Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του στρατοπέδου, όπου υπάρχουν και αρκετές ανενεργές σήμερα εγκαταστάσεις που μπορούν αξιοποιηθούν, η δημοτική αρχή εκτός από τη φιλοξενία του γηπέδου της Πέτρας, φιλοδοξεί να τη μετατρέψει και σε χώρο που θα φιλοξενεί τουριστικές δραστηριότητες. Παράλληλα και το σημερινό γήπεδο, εκτός του ότι μπορεί να φιλοξενήσει έναν άνετο χώρο πάρκινγκ για το καλοκαίρι, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει κι αυτό και άλλου είδους δραστηριότητες.






















 http://www.emprosnet.gr/article/71144-thelei-kai-stratopedo-tis-petras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com