Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Στα 33% φόρος για ενοίκια που δεν εισπράχτηκαν!!!


Μπορεί η κυβέρνηση να προφασίζεται ένα φιλολαϊκό προφίλ και να επιχειρεί επικοινωνιακή διαχείριση της μνημονιακής μετάλλαξής της, όμως δεν μπορεί να υπεκφεύγει μονίμως της πραγματικότητας, την οποία θα δουν μπροστά τους οι Έλληνες πολίτες στα σημειώματα της εφορίας, αλλά και στο εισόδημά τους.
Όπως είναι γνωστό τα περισσότερα ακίνητα, που δεν ανήκουν σε 'μεγαλοκαρχαρίες", αλλά σε απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επένδυσαν τον μόχθο ετών σε ένα ακίνητο, ενοικιάζονται ουσιαστικά άνευ αντιτίμου, επειδή οι ενοικιαστές δεν μπορούν να αποπληρώσουν το ενοίκιο. Ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσεως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα περιουσιακό στοιχείο, το οποίο δεν τους αποφέρει κέρδη, αλλά έξοδα, αφού συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τον ΕΝΦΙΑ και όποια άλλα έξοδα συντήρησης έχει το κτίσμα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ αυτοί οι άνθρωποι θα φορολογηθούν κανονικότατα σαν να είχαν εισπράξει τα ενοίκια. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται «οι ιδιοκτήτες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρο 11% για εισόδημα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ ή 33% για τυχόν επιπλέον ποσά, εκτός αν πρόκειται για εταιρίες που φορολογούνται με 26% έως τις 50.000 ευρώ και 33% το υπερβάλλον».
Παρακάτω διευκρινίζεται ότι πλέον δεν προβλέπεται η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, συνεπώς οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει. Έτσι, πλέον, φορολογείται και η ανθρωπιστική διάθεση κάποιου ανθρώπου, ο οποίος δεν πραγματοποιεί έξωση σε έναν πιθανώς άνεργο που δεν δύναται να αποπληρώσει το ενοίκιο του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com