Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«ΚΟΝΤΡΕΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟY ...


Έντονες αντιδράσεις  προκάλεσε η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. - Οι κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής οδήγησαν την πρόεδρο της Βουλής να υπαναχωρήσει και η διαδικασία να γίνει χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, μέλη της αντιπολίτευσης θεώρησαν ότι η πρόεδρος της Βουλής υιοθετεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, ξεσπώντας έτσι σε αντιδράσεις.
Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε πίσω επί της αρχικής της πρότασης.
Η αιτία που έκανε τα… αίματα να ανάψουν ήταν το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προκειμένου να παρίστανται οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος για να ψηφίσουν.
Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε το αίτημα της Χρυσής Αυγής, απουσία των έγκλειστων βουλευτών, οι οποίοι δεν έλαβαν εισαγγελική άδεια, και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία με απόφασή της, επικαλούμενη άρθρο του Κανονισμού.
Σημειώνεται ότι την ονομαστική ψηφοφορία, είχαν ζητήσει χθες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά κατά την εκφώνηση των ονομάτων, απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος στους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημά τους για άδεια.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία θα πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 15 από τους υπογράφοντες βουλευτές. Μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλούμενη το άρθρο 72 παράγραφος 1 του κανονισμού της Βουλής, που δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο της Βουλής να αποφασίσει σε περίπτωση που το κρίνει αναγκαίο, ανακοίνωσε την απόφασή της να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.
Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα, κατηγορώντας την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι καλλιεργεί κλίμα ανοχής υπέρ της Χρυσής Αυγής.
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν σε έντονο ύφος με τους βουλευτές της ΝΔ, όπως επίσης του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν επί της διαδικασίας, ωστόσο - όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής - το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και συνεχίζεται η συζήτηση επί των άρθρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com