Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Μη καταβολή επιδόματος Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών σε Διαζευγμένα στελέχη των ΕΔ ...
ΠΡΟΣ: ΠΟΕΣ
Σας γνωρίζουμε, όπως ενημερωθήκαμε από στελέχη του ΣΞ και της ΠΑ που είναι διαζευγμένοι και πληρώνουν διατροφή στη σύζυγο, καθώς έχουν ανήλικα τέκνα, ότι δεν τους καταβάλλεται το επίδομα εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα ήτοι ποσού 212,94€, αλλά αγάμου ήτοι ποσού 105,86€.

Υπενθυμίζεται ότι:

Σε ανάρτηση σας στη σελίδα της ΠΟΕΣ τα μέλη μας ενημερώθηκαν ότι «ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και από τα πρώτα που ανέδειξε ο τέως ΣΥΣΜΕΔ και ζήτησε τη διόρθωση του από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν η μη χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στους διαζευγμένους στρατιωτικούς. Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων και προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εντέλλεται τη χορήγηση εφεξής του εν λόγω επιδόματος»

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) εγκαίρως σας είχε ενημερώσει ότι σύμφωνα με την παραπάνω ερμηνευτική εγκύκλιο του Υ.Ο. οι αρμόδιες Υπηρεσίες των ΕΔ θα καταβάλλουν το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στην περίπτωση που τα στελέχη είναι έγγαμοι και αμείβονται και οι δύο με βάση το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και όχι όταν είναι διαζευγμένοι και δεν έχουν την «επιμέλεια» των τέκνων.

Η ΕΣΠΕΘ, καθώς θεωρεί εύλογο το αίτημα των διαζευγμένων στελεχών/μελών μας που έχουν τέκνα και καταβάλλουν, για την ανατροφή αυτών, διατροφή στη σύζυγο, προτείνει εκ νέου να αναληφθούν ενέργειες σας προς ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να καταβάλλεται  και στα διαζευγμένα στελέχη των ΕΔ το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών εγγάμου με τέκνα και όχι αγάμου. Η ανάληψη ενεργειών από μέρους σας κρίνεται επιτακτική και αναγκαία καθώς με ανακοίνωση σας ενημερώσατε ότι έχει επιλυθεί το αντικείμενο του θέματος.

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
                                          
              Ηλίας Νατσιούλας                                                          Δημήτριος Κούτσικος    
Attachments:
Download this file (112.27-3-15 ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ.pdf)112.27-3-15 ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ.pdf[ ]159 kB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr