Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

TO TEΣΤ ΤΟΥ 1 ΛΕΠΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ...


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Stroke, επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ένα απλό τεστ ...
μπορεί να αποκαλύψει αν κινδυνεύουμε από εγκεφαλικό.

Μπορείτε να κάνετε κι εσείς το τεστ οποιαδήποτε στιγμή όπου κι αν βρίσκεστε.
Πρόκειται για ένα απλό τεστ ισορροπίας, το οποίο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό δείκτη για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που αδυνατούν να ισορροπήσουν στο ένα τους πόδι για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα κινδυνεύουν από «αθόρυβο» εγκεφαλικό, δηλαδή μικρή αιμορραγία στον εγκέφαλο που δεν συνοδεύεται από συμπτώματα αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για ισχαιμικό/αιμορραγικό εγκεφαλικού και άνοια στο μέλλον.
«Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι είναι σημαντικός δείκτης για την υγεία του εγκεφάλου», τονίζει ο ερευνητής Yasuharu Tabara, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας.
Το προβλήματα ισορροπίας είναι πιθανό να ανακύψουν λόγω δυσλειτουργίας στο μηχανισμό αποστολής πληροφοριών και εξωτερικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο. Τα μάτια, οι μύες, τα αυτιά και τις αρθρώσεις αποστέλλουν τέτοιου είδους πληροφορίες και ερεθίσματα.

 







Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com