Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

"ΡΑΛΙ" ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...


Οι μετοχές συνέχισαν την ανοδική πορεία τους την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές υποβιβάζουν την παρατεταμένη αβεβαιότητα που περιβάλλει τις ελληνικές διαπραγματεύσεις και εναποθέτουν τις ελπίδες τους ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει πως δεν θα κόψει τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγή στο Reuters.
Τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης ακολούθησαν την Ασία και τη Wall Street σε υψηλό. Ο δείκτης FTSEurofirst κέρδιζε 0,5 τοις εκατό σε νέα επταετή υψηλό στις 1.511 μοναδες, και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,3 τοις εκατό σε 6.921 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2000.
"Ο τόνος μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων είναι σκληρότερος, αλλά μια συμφωνία απέχει ακόμη πολύ από το να επιτευχθεί. Περιμένουμε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, αλλά θα βλέπουμε μεταβλητότητα μέχρι εκείνη τη στιγμή, " σχολιάζει η BNP Paribas.
Ο CAC 40 και ο DAX αυξήθηκαν 0,4 τοις εκατό, ενώ οι ελληνικές μετοχές ανέκτησαν μέρος των απωλειών αυτής της εβδομάδας 3%.
Νωρίτερα στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός της Ιαπωνίας αυξήθηκε 0,2 τοις εκατό. Εξαιρετικές αποδόσεις και στην Ινδονησία.
Οι μετοχές των ΗΠΑ αναμένεται να ανοίξουν ελαφρώς υψηλότερα, με βάση τα κέρδη της Τρίτης που ώθησε τον S & P 500 σε ένα άλλο ιστορικό υψηλό.
Ο θετικός τόνος αντικατοπτρίστηκε και στις αγορές ομολόγων, τόσο στα ιταλικά και ισπανικά αλλά και στο ελληνικό τριετές στο οποίο οι αποδόσεις μειώθηκαν περίπου 100 μονάδες βάσης στο 17,7 τοις εκατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com