Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης θα υποβάλει αύριο η Αθήνα ...


Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης, την Τετάρτη η Αθήνα θα υποβάλει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης.
Με βάση το κείμενο της 11ης Φεβρουαρίου το ελληνικό αίτημα – Σημαντική η αναφορά στις λέξεις «γέφυρα», «επεκτείνουμε», «διορθώνουμε»
Τις πληροφορίες για την αίτηση της παράτασης δημοσιεύουν Reuters-Bloomberg και DJ
- Τα ξένα μέσα μιλούν για παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του ισχύοντος προγράμματος
ANAΛΥΤΙΚΑ:
Αίτημα για εξάμηνη παράταση του μνημονίου φέρεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση.
Το Reuters μετέδωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παράταση του μνημονίου αύριο προκειμένου να λυθεί έτσι ο γόρδιος δεσμός και το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ θα ζητείται η παράταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για έξι μήνες υπό όρους.
Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι φήμες για επικείμενο ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.
Όπως μεταδίδει ο Dow Jones Newswires, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε ικανοποιήμενος με το κείμενο για τη χρηματοδότηση και δήλωσε αισιόδοξος για μία πιθανή συμφωνία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις διαπραγματεύσεις ως “ταραχώδεις”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα συνταχθεί το βράδυ της Τρίτης και έτσι με το αίτημα αυτό θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα και το έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είχε ζητήσει από την Αθήνα ένα τέτοιο αίτημα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η Γερμανία θεωρούν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ένα σώμα και δεν τα διαχωρίζουν. Οπότε αυτό το αίτημα μέλλει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουν οι δανειστές κι αν θα περάσει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com