Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα ωρών η κατάθεση της λίστας των ελληνικών προτάσεων - Τηλεδιάσκεψη την Τρίτη και νέο Eurogroup εάν υπάρξει ναυάγιο ...


Υπό διαμόρφωση βρίσκεται ακόμη η τελική λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης που αναμένεται να κατατεθεί στους θεσμούς, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την αξιολόγησή της, αύριο Τρίτη 24/2.Ανώτατες κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup έχει οριστεί για αύριο, γεγονός που δίδει στην κυβέρνηση λίγες μόλις ώρες, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.
Σε περίπτωση που η λίστα δεν εγκριθεί, τότε δεν αποκλείεται να διεξαχθεί και νέο Eurogroup για την Ελλάδα.
Πληροφορίες ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να έχει ήδη αποστείλει από χθες, Κυριακή, μια επιστολή - προσχέδιο προτάσεων, ωστόσο η Κομισιόν διαψεύδει ότι έχει λάβει την επίσημη λίστα.
Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η λίστα έφτασε στις Βρυξέλλες, προκαλώντας τη διάψευση της Κομισιόν.

Μαξίμου: Κλείδωσε για αύριο Τρίτη η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων
Κλείδωσε για αύριο Τρίτη 23/2 η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, προκειμένου να αξιολογηθεί η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, όπως επιβεβαιώνουν κορυφαίες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, ώστε να επεξεργαστούν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων την οποία αναμένεται να υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης
Σκοπός του προσχεδίου είναι να ενημερωθεί η άλλη πλευρά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας αλλά κυρίως για το πλέγμα ριζικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα φιλοδοξεί στην τετράμηνη παράταση να πάρει πράσινο φως για τις ρυθμίσεις που αφορούν τα κόκκινα δάνεια και τις 100 δόσεις καθώς και να προχωρήσει σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Στο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια σειρά αντιπροτάσεων και ισοδύναμων ώστε να μην υπάρξουν αξιώσεις από τους εταίρους για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Κεντρικός στόχος να καταργηθεί το “e-mail” Χαρδούβελη και οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές να επιμένουν ότι σε καμία περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί μειώσεις συντάξεων και μισθών.
Το ίδιο ισχύει και για τα δύο νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του για τα κόκκινα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και για την ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις, με το Μαξίμου να επιμένει ότι δρομολογούνται κανονικά και πως δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος τέτοιο που να δημιουργεί δημοσιονομικό κενό.
Επιπλέον η κυβέρνηση προτείνει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.
Ωστόσο για να ισχύσει τελικά η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των θεσμών την Δευτέρα βράδυ.
Αυτό θα γίνει αφού σταλεί η τελική πρόταση αύριο όποτε και θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την κυρία Λαγκάρντ και τους κ.κ. Ντράγκι και Μοσκοβισί.
Σε περίπτωση όπου υπάρξει ναυάγιο των διαπραγματεύσεων το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε νέο eurogroup όπου θα τεθούν εκ νέου όλα τα ζητήματα.
Οι τελικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν θα είναι κοστολογημένες με το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένει στον πολιτικό χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης ενώ αντιπροτείνει μια σειρά από μέτρα μέσω της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αλλά και την ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Γ. Σακελλαρίδης: Διαρκείς διαβουλεύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η αποδοχή της λίστας με τις μεταρρυθμίσειςΕντός της ημέρας θα σταλεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις η οποία θα περιλαμβάνει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις θα γίνει δεκτή.
Η Ελλάδα επιθυμεί μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έδρασε με υπευθυνότητα και αναμένει ανάλογη στάση από τους εταίρους της στην Ε.Ε.

Bild: Πάνω από 7 δισ. τα έσοδα από τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει σήμερα η Αθήνα
Θα ξεπεράσουν τα επτά δισ. ευρώ τα έσοδα από τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild.
Oι μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα παρουσιάσει η Αθήνα, περιλαμβάνουν την πάταξη του λαθρεμπορίου της βενζίνης και των τσιγάρων, απ' όπου το ελληνικό κράτος θα συγκεντρώσει αντίστοιχα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 800 εκατομμύρια ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των ολιγαρχών.
Άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της είσπραξης των ανεξόφλητων φορολογικών οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild.
Συνολικά η Αθήνα στοχεύει στη συγκέντρωση περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα.
Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ έναν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα κάνει στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε με τους εταίρους της κατά το Eurogroup της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

(πρώτη ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2015, 22:58)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com