Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ...


ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ… ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ – ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Γιατί επιτρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει ένα όργιο παραφιλολογίας σε όλη την Ευρώπη, με πρωταγωνιστές «κύκλους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού;

 Η κυβέρνηση αφήνει θολό το τοπίο στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης ακολουθώντας μια στρατηγική που κινείται στο πλαίσιο της εποικοδομητικής ασάφειας. Τούτο όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για την ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο εσωτερικής διαχείρισης αφού δημιουργεί σύγχυση στην ελληνική κοινή γνώμη.
Ήδη το Reuters έχει διαρρεύσει τα βασικά σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχει στείλει η ελληνική κυβέρνηση. Στο έγγραφο, το οποίο έχει δει το πρακτορείο Reuters, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστά γίνεται αναφορά σε δεσμεύσεις για:
* Συνενώσεις ασφαλιστικών ταμείων.
* Εξάλειψη κινήτρων πρόωρης συνταξιοδότησης.
* Αναμόρφωση των μισθών στο δημόσιο τομέα χωρίς να κοπούν τα κατώτερα επίπεδα, με εξασφάλιση ότι το κονδύλι για τους μισθούς δεν θα αυξηθεί και ο έλεγχος των δαπανών σε κάθε τομέα του κράτους.
* Δέσμευση να μην σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα αναφέρεται ότι η Αθήνα θα σεβαστεί ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσφορών και θα επανεξετάσει περιπτώσεις που δεν έχουν ξεκινήσει.
* Οι σκοποί και το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.
* Η Ελλάδα θα ακολουθήσει νέα προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις που περιλαμβάνει την φιλοδοξία να αυξηθούν με τον καιρό οι κατώτατοι μισθοί.
* Η Ελλάδα επιβεβαιώνει το σχέδιο να προχωρήσει η μάχη ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, το οποίο δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.
* Δεσμεύεται ότι θα έχει τράπεζες με υγιείς εμπορικές τραπεζικές αρχές.
Θεωρούμε δεδομένο ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει η απαραίτητη διευκρίνιση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και η πλήρης δημοσιοποίηση όλου του καταλόγου με τα μέτρα και την ανάπτυξή τους, ώστε ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί εκ των έσω και όχι από τα «παπαγαλάκια» του Ντάισελμπλουμ και του Σόιμπλε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com