Αυτό το μήνυμα έρχεται δύο εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup με θέμα την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιό της και τις προτάσεις για το χρέος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε υποσχέσεις στους Έλληνες ψηφοφόρους για την κατάργηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει το Reuters.
Μιλώντας πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε σχέδια για την κατάργηση του προγράμματος λιτότητας και απέκλεισε οποιαδήποτε επέκταση του προγράμματος στήριξης, μπαίνοντας σε πορεία σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους του, γράφει το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός χτες τόνισε: «Η αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη παράταση του προγράμματο, η ελληνική κυβέρνηση πίεσε ώστε ως προθεσμία να τεθεί η 28η Φεβρουαρίου».
«Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Σεβόμαστε το σύμφωνο σταθερότητας όχι όμως τη λιτότητα. Δεν γράφουν μνημόνια και λιτότητα οι ευρωπαϊκές συνθήκες. Η κυβέρνηση δεν δικαιούνται να ζητήσει παράταση του μνημονίου και παράταση της λιτότητας. Δεν δικαιούται να ζητήσει την επέκταση ενός προγράμματος λιτότητας που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τον ελληνικό λαό προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας τακτικός ελιγμός πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας» υπογράμμισε.
Αναπτύσσοντας τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε:
Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας της χώρας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτισμική αναγέννηση της Ελλάδας, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που συγκροτήσαμε αμέσως μετά τις εκλογές.















http://akropolipress.gr/component/k2/item/477-gioynker-o-tsipras-na-min-theorei-dedomeno-oti-tha-apodexthoyme-ta-sxedia-tou