Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

"ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΑΣ" ...


«Σήμερα διαπιστώνω ότι αποκτώ έναν καινούριο φίλο, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά την προσπάθειά μας να βρούμε μια βιώσιμη λύση για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν.
Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Φάιμαν ότι «όσοι επενδύουν σε αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, θα πέσουν έξω», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «παίζουν με τη φωτιά και με τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».
«Θέλω να τονίσω ότι όσοι επενδύουν στην αποτυχία της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα πέσουν έξω. Όσοι επενδύουν σε αυτό το ενδεχόμενο παίζουν με φωτιά», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για άρση του αδιεξόδου με εφαρμογή ενός τετραετούς προγράμματος, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο για διαβούλευση με τους εταίρους. Το σχέδιο αυτό δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους ευρωπαίους φορολογούμενους. Θέλουμε να σταματήσουμε να ζούμε με νέα δανεικά και να βρούμε λύσεις για ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, με μια αναγκαία ενδιάμεση συμφωνία-γέφυρα με ισχύ από το τέλος του Φλεβάρη έως 1 Ιούλη», είπε ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να υπάρξει αδιέξοδο, παρά μονάχα για πολιτικούς λόγους, αν υπάρξει δηλαδή η πολιτική επιλογή «της επιμονής στο λάθος και της άρνησης της λειτουργίας της Δημοκρατίας».
Τόνισε, ότι είναι αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους και σημείωσε: «Όλοι έχουμε συμφέρον να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία».
Όπως είπε, άλλωστε, «μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική βιώσιμη πρόταση στο συγκεκριμένο σχέδιο».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τιμωρίας των «κακών παιδιών» του ευρωπαϊκού Νότου, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «η εκτέλεση της Ιφιγένειας δεν θα φέρει ούριο άνεμο, αλλά θα σπείρει ανέμους που πολύ γρήγορα θα θερίσουν θύελλες».
Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα με το πρόγραμμα διαπράχθηκε ύβρις, διότι ένα πολιτικό σύστημα σε στενή διαπλοκή με την οικονομική ολιγαρχία, άφησε αυτή την ολιγαρχία στο απυρόβλητο.
Φάιμαν: Να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις
Στην ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της δημιουργίας επενδύσεων για να υπάρχει φορολογική ασφάλεια και εκσυγχρονισμού του Δημόσιου Τομέα, αναφέρθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάνμαν, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Φάιμαν τόνισε ότι είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση να ακούσει τις προτάσεις της νέα κυβέρνησης.
«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά τις προτάσεις», είπε, χαρακτηριστικά.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας σημείωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας στο πλαίσιο του Eurogroup.
Όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνο θέμα του πρωθυπουργού αλλά «είναι μια κοινή ευρωπαϊκή υποχρέωση».
«Δεν μπορεί να σώζει κανείς μόνο τις τράπεζες», τόνισε σε άλλο σημείο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com