Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ--ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ...




Κατάργηση φυλακών υψίστης ασφαλείας, αυστηρός έλεγχος στις λίστες μεγαλοκαταθετών.
Στην εκτέλεση της απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου από την Γερμανία αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
«Θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, όμως η αναγκαστική εκτέλεση (π.χ. κατασχέσεις) εις βάρος τρίτου κράτους, χρειάζεται υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, κάτι που είχαν αρνηθεί να πράξουν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί…
«Το Σύνταγμα θα ίσταται και ιεραρχικά στην κορυφή των κανόνων του δικαίου. Δεν έχει θέση στην πολιτική και το έργο της Δικαιοσύνης η αρχή να προτάσσεται ένα μνημόνιο πάνω από το Σύνταγμα», τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος και προσδιόρισε τις αρχές με τις οποίες θα λειτουργεί η Δικαιοσύνη.
Όπως είπε, «θα είναι αυστηρή έναντι όσων διέπραξαν εγκλήματα, αλλά επιεικής έως και ανεκτική σε μικροπαραβάτες. Δεν θα τιμωρεί το φρόνημα, αλλά ένοχες πράξεις που τελέστηκαν».
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε την ουσιαστική κατάργηση των φυλακών ανηλίκων με εγκλεισμό μόνο για ανθρωποκτονία, την κατάργηση των φυλακών κλειστού τύπου, την αναβάθμιση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, την αναθεώρηση των όρων λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών με έμφαση στην επιμόρφωση για θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και ναρκωτικών, την αλλαγή των Κωδίκων για να υπάρξει επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης.
«Οι υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς θα διερευνηθούν και θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com