Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τα 6 καλύτερα μαγαζιά για να φας οικονομικά στην Αθήνα ...


Aυτά είναι τα μαγαζιά (ταβέρνες, κουτούκια, εστιατόρια) που πρέπει να πας και να ξαναπάς και να ξαναπάς. Γιατί θα φας καλά και φθηνά, υπόσχεση.
Το φαγητό κορίτσια είναι απόλαυση. Ακόμη μεγαλύτερη δε, όταν είναι και καλό και φθηνό. Να ξέρεις πως σε τούτη εδώ την πόλη, υπάρχουν ένα σωρό ωραία μαγαζιά με νοστιμιές που θα κάνουν τα σαλάκια σου να τρέχουν ασταμάτητα, με όμορφη διακόσμηση, με ατμόσφαιρα που σου ανοίγει (κι άλλο) την όρεξη, που είναι μαζί και οικονομικά.
Ναι ναι Γιάνη, λιτός βίος και τέτοια. Έλα λοιπόν να σε πάω μία βόλτα να φάμε (χωρίς τύψεις φυσικά, ποτέ τύψεις στο φαΐ, χάνει την μισή του μαγεία) με λίγα λεφτά, μέχρι να σκάσουμε.

Ραχάτι


  Τι σημαίνει; Ναι ξεκούραση, άνεση, αποχή από την εργασία ρε παιδί μου. Γι' αυτό, όταν τελειώσεις από την δουλειά σου, πέρνα μια βόλτα από την Ηλιούπολη και από τούτο το μαγαζί. Θα δοκιμάσεις εξαιρετικές και γνήσιες παρακαλώ κρητικές συνταγές σε πολύ μα πολύ καλές τιμές. Παραδοσιακό ρακάδικο θα το έλεγα. Θα πιεις και τσικουδιά κατευθείαν από το καζάνι τους στο Λασίθι της Κρήτης. Οι μεζέδες και τα ορεκτικά του (γιατί για τέτοια μιλάμε), κοστίζουν από 3 έως 5 ευρώ, τα μισόκιλα κρασάκια 3 ευρώ επίσης. Έχει και ρακή.
Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα έχει και live με κρητικά (φυσικά), αλλά και ρεμπέτικα και έντεχνα. Ποιότητα τέλος πάντων και εδώ, όπως και στο φαγητό του, με υλικά που προέρχονται από μικρούς Λασιθιώτες παραγωγούς (όπως και το κρασί, ναι) και ατμόσφαιρα χωριού.
Μαρίνου Αντύπα 93, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9920207

Σαλός Λαγός


  Δηλαδή τρελός λαγός. Δηλαδή πώς να μην πας με τέτοιο όνομα; Φαντάζεσαι τον γνωστό από την Χώρα των Θαυμάτων με το ρολογάκι του. Κουνέλι ήταν; Τέλος πάντων, αυτό. Και βασικά όταν σκεφτόμαστε με την παρέα μου πού να πάμε, πάντα εδώ καταλήγουμε. Είναι που είναι από τα παλαιότερα στην περιοχή (στα Πετράλωνα βεβαίως βεβαίως), άρα δοκιμασμένο. Είναι και που το φαγητό του μας αρέσει πολύ και κυρίως που οι τιμές του είναι καλές και μπορείς να φας καλά, τύπου να χορτάσεις, με λίγα λεφτά. Μπορώ να σου πω ότι με 20 ευρώ πάνω κάτω, δύο άτομα τρώνε άνετα. Θα πάρεις αυτό το εξαιρετικό μελωμένο κότσι που και χωρίς τίποτα άλλο εδώ που τα λέμε σου αρκεί για σκάσεις. Θα πάρεις μανιτάρια (αχ μανιτάρια). Φρέσκια φάβα και τηγανιά Ηπείρου με πράσο, κονιάκ και θυμάρι. Αντί για ψωμί, έχει πιτάκια. Θα πιεις και το κρασάκι σου ή τη ρακή σου και θα θες να ξαναπάς. Εμένα μου συμβαίνει κάθε φορά.
Τρώων 63 & Αιολέων, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3414234

ΜΕΛΟΥΚ


  Ο κατάλογος αυτού του μαγαζιού στηρίζεται στους... λουκουμάδες. Ω ναι. Όμως δεν μιλάμε μόνο για γλυκούς, αλλά και για αλμυρούς. Περίπου 4 ευρώ το πιάτο. Με χαρούμενη ατμόσφαιρα, ξύλο και βιομηχανικά στοιχεία. Στα πιάτα πάλι τώρα όμως. Λουκουμάδες με πάστα μήλο, κανέλα και σταφίδες. Με λευκή σοκολάτα, φιστίκια Αιγίνης και τσίλι. Με cheesecake. Με γαρίδες, sauce cocktail, πιπεριές και σουσάμι. Με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και θυμάρι. Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι άλλο για να τρέξεις προς τα εκεί. Αν είσαι vintage τύπος, μπορείς να πάρεις βυσσινάδα, αν είσαι πιο mainstream έχει πολύ ωραία κοκτέιλ. Και όλα αυτά σε καλές τιμές, παρότι θα τα κοστολογούσες περισσότερο, γιατί μια γκουρμεδιά την έχουν.
Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6824600

Μαύρο Πρόβατο


Ένα εστιατόριο όμορφο, με μαύρους τοίχους αλλά πολύ ευχάριστη αύρα. Πάνω τους,  σαν σε πίνακα, είναι γραμμένες παροιμίες. Εντάξει και τώρα ήρθε η ώρα να σου πω για το φαγητό του. Μικρά πιατάκια με νοστιμιές που θα σου θυμίσουν κλασικό ελληνικό μεζεδοπωλείο, όμως σε μία σούπερ μοντέρνα βερσιόν. Θα δοκιμάσεις γαύρο σε κριθαροκουλούρες με μαριναρισμένη ντομάτα με περίπου 4 ευρουλάκια, αρνάκι γάλακτος στη λαδόκολλα με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες και μυρωδικά με 12 (αλλά τα αξίζει να ξέρεις) και κατίκι Δομοκού. Γενικά είναι οικονομικό αλλά και chic. Και είναι ό,τι πρέπει για ραντεβού, για επαγγελματικό δείπνο, για φάση παρέα, για όλα. Go.
Αρριανού 31, Παγκράτι, τηλ.: 210 72234

Υπερωκεάνιο


  Σε αυτό το μαγαζί θα δεις πολύ (τόσο, που το πιθανότερο είναι να μην βρεις να κάτσεις) και καλό κόσμο. Ουσιαστικά δεν είναι κάτι γκράντε, αλλά το γκράντε δεν είναι της μόδας πια. Μια παρέα για την ακρίβεια δημιούργησε ένα χώρο για νέους, στα πρότυπα του παλιού καφενείου, με μεζέδες φυσικά, σε μία στοά του Κέντρου. Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά γύρω στα 3,5 ευρώ να γλείφεις τα δάχτυλά σου, τυροκαυτερή φούρνου που δεν την χορταίνεις πάλι με τα ίδια λεφτά και μακαρονοσαλάτα (ναι αυτό το τέλειο και καλά "σαλατικό", που είναι για να είμαστε ειλικρινείς ζυμαρικό και τελικά κανονικό γεύμα και που αρέσει σε όλους) ακόμη πιο φτηνή. Και τα τσίπουρά σου από τον Τύρναβο θα πιεις (που δεν σου προκαλούν hangover, στο υπόσχεται ο ιδιοκτήτης) και θα περάσεις και ωραία γενικώς. Τόσο που και στέκι θα το κάνεις σου λέω.
Περικλέους 46 (aka Καραγιώργη Σερβίας μέσα στη στοά), Αθήνα, τηλ.: 210 3234945

Το Ζεμπερέκι


  Διάσημο για τους λουκουμάδες που φέρνει στο τέλος. Από τις πιο ωραία διακοσμημένες ταβέρνες της Αθήνας. Και κουτούκι το λες. Με φωτογραφίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και καρέκλες καφενείου που μπορεί να λένε πάνω Ρένα Βλαχοπούλου ας πούμε. Θα φας μεζέδες του σκασμού και θα πληρώσεις σε πολύ νορμάλ τιμές. Θα το συστήσεις στους φίλους σου, θα κάνεις εκεί γενέθλια και γιορτές, θα το προτιμάς σε γενικές γραμμές. Όσο για το μενού, είναι εξαιρετικά αυτά τα ζουμερά πανσετάκια του αλλά και τα συκωτάκια του τα πολίτικα με τον άνηθο και το κρεμμυδάκι, να τα παραγγείλεις οπωσδήποτε.
Σολωμού 92, τηλ.: 210 9406044



















http://www.ladylike.gr/articles/living/exodos/ta-6-kalutera-magazia-gia-na-fas-oikonomika-sthn-athhna.3293542.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com