Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρώπη των τραπεζιτών προκαλεί την απέχθεια των Ελλήνων .....


Ένα από τα χαρακτηριστικά τόσο της προεκλογικής περιόδου, όσο και των ημερών που διανύουμε είναι, ότι η πεποίθηση του απόλυτα ανυποχώρητου απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών συσπειρώνει επιδοκιμαστικά την μεγαλύτερη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε κομματικής ταυτότητας. Και ο λόγος είναι αυτός ακριβώς, που διέλαθε πλήρως όσων έσπευσαν να αυτοχαρακτηριστούν ως «ευρωπαϊκά» κόμματα. Πόνταραν, δηλαδή, στην Ευρώπη, όχι ως μια υπαρκτή οντότητα ιστορικού, ιδεολογικού, πολιτιστικού και γεωγραφικού περιεχομένου, αλλά ως μια νεφελώδη οικονομική επένδυση.
Γι’ αυτό, άλλωστε, και έχασαν από κοινού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ακριβώς γιατί η κρίση υπενθύμισε στο εγχώριο εκλογικό σώμα ότι η Ευρώπη, ως αποκλειστική οικονομική επένδυση, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Εάν, λοιπόν, η Ευρώπη των τραπεζιτών συνεπάγεται φτωχοποίηση, ανεργία και χρέη, τότε δεν προξενεί κανένα ενδιαφέρον στον Ελληνικό Λαό. Την ώρα που ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ έκαναν μια υποθετική και ιδεατού γι’ αυτούς περιεχομένου συζήτηση για το «ευρωπαϊκό όραμα», αυτό που απασχολούσε την πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν το πόσο έχει χειροτερέψει η ζωή τους μετά την μνημονιακή εισβολή.
Γι’ αυτό, άλλωστε, η Ευρώπη έχει πάψει να αποτελεί ένα οικονομικό «τοτέμ», ακριβώς επειδή όχι μόνο δεν εγγυάται την ευημερία τους, αλλά τους έχει οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση. Τα κόμματα του μνημονίου, αυτοπαγιδευμένα σε μια αλλοπρόσαλλη «φιλοευρωπαϊκή» ταυτότητα, δεν κατάλαβαν ότι μια τέτοιου είδους ιδιότητα σημαίνει από ελάχιστα έως τίποτα για τον μέσο ψηφοφόρο, ιδίως όταν την συνδέει με ληστρικού τύπου φορολογικά και περιουσιακά πογκρόμ, τα οποία όπως είναι απολύτως λογικό προκαλούν την απέχθεια των Πολιτών.
Γι’ αυτό και έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα 36%, νομίζοντας ότι το συνονθύλευμα του Τσίπρα είναι σε θέση να εκφράσει την Λαϊκή απαίτηση για καταγγελία του μνημονίου και υπεράσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων. Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι η νέα συγκυβέρνηση στάθηκε ανάξια της εκλογικής εντολής των Ελλήνων, καθώς όχι μόνο στάθηκε ανάξια της εμπιστοσύνης τους, αλλά έσυρε ουσιαστικά την Πατρίδα μας σ’ ένα νέο μνημόνιο, τις συνέπειες του οποίου θα διαπιστώσει ο Λαός μας πολύ σύντομα.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μόνος Πολιτικός Φορέας, ο οποίος επιμένει στην έμπρακτη καταγγελία του μνημονίου, ως την μόνη αποδεκτή λύση για την Εθνική επιβίωση.


Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com