Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

" Άνοιξαν οι πόρτες" στην Αμυγδαλέζα .....


Οι εξαγγελίες της  αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του υπουργού δημόσιας Τάξης, κ. Γιάννη Πανούση, άρχισαν από το απόγευμα να υλοποιούνται με την απελευθέρωση είκοσι κρατουμένων από το κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι που έχουν ζητήσει άσυλο ενώ άλλοι βγήκαν με απόφαση αναβολής απομάκρυνσης για έξι μήνες.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μετά το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωση έβγαλε και η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της και καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει και τα υπόλοιπα προβληματικά σημεία της πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση. 
Την ίδια στιγμή, συλλογικότητες του αντιρατσιστικού χώρου εντείνουν τις πιέσεις τους για να επιταχυνθούν οι αλλαγές της πολιτικής, ύστερα και από τους τρεις θανάτους κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα (δύο αυτοκτονίες και ένας θάνατος από παθολογικά αίτια).
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα Κέντρα Κράτησης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα το απόγευμα του Σαββάτου, με αίτημα να κλείσουν αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι.
























http://www.kontranews.gr/koinonia/item/44954-portes-amygdaleza-metanastes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com