Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΤΑΡΑΞΕ ΤΑ "ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ....

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Σάλο και εκκωφαντικό θόρυβο, προκάλεσε η χθεσινή αρνητική ψήφος του εισηγητή εφέτη κυρίου Νίκου Σαλάτα, όσον αφορά το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ζήτησε να εκπέσει η κατηγορία ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που εκφράζει πλέον και επίσημα την δικαστική άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργούσε, βάσει των μεθόδων και των κατηγοριών που της πρόσαψαν.
Όπως επισημάνουν μάλιστα νομικοί κύκλοι, είναι από τις λίγες φορές, που δεν εισακούεται από την πλειοψηφία των Εφετών η άποψη του  εισηγητή μιας υπόθεσης, στην συγκεκριμένη περίπτωση του εισαγγελέα εφετών κυρίου Ντογιάκου, γνωστού και ως «Παναθηναϊκάκια» και πειθήνιου οργάνου του κυρίου Σαμαρά, βάσει των αποκαλύψεων Μπαλτάκου.
Ο κύριος Σαλάτας, είχε όχι μόνο το σθένος και την ακεραιότητα, αλλά πάνω απ όλα την εντιμότητα να παραδεχθεί δημοσίως και να εφαρμόσει αυτό που εδώ και πολύ καιρό συζητιέται στους διαφόρους νομικούς κύκλους. Ότι βάσει του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, δεν στοιχειοθετείται νομικά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Και ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και άλλες εγκληματικές πράξεις (είτε συνέβησαν, είτε δημιουργήθηκαν από τους συντάκτες του πορίσματος) αφορούν ενέργειες διαφόρων ομάδων που ενέργησαν αυτόνομα και για τις πράξεις των οποίων δεν φέρει καμία ευθύνη η Ηγεσία του κόμματος.
Εκτός λοιπόν από το παράλογο και απαράδεκτο της προβολής μιας μεμονωμένης εγκληματικής πράξης, ως συλλογικής ευθύνης, ενός ιδεολογικού χώρου, εκτός από την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και επιβεβαιωμένων μαρτυριών, υπάρχει και η καθαρά νομική βάση του προβλήματος που εδράζεται στη Σύμβαση του Παλέρμο. Πάνω σε αυτή ακριβώς στηρίχτηκε ο δικαστής κύριος Σαλάτας για την αρνητική του ψήφο.
Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω Σύμβαση που αφορούσε το Διεθνικό  οργανωμένο έγκλημα , η οποία συντάχθηκε το 2000 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και υπεγράφη από 180 κράτη, μεταξύ όλων των άλλων στοιχειοθετείται η ερμηνεία του όρου εγκληματική οργάνωση. Μεταξύ λοιπόν των άλλων στοιχείων που απαιτεί ο νόμος είναι και η σαφής αποκόμιση οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους. Κάτι που δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση με τη Χρυσή Αυγή, βάσει των αλλεπάλληλων οικονομικών και λογιστικών ελέγχων του κόμματος και των ηγετικών του στελεχών.
Ενώ λοιπόν άλλα κόμματα, όπως το ΚΚΕ αρνείται τον οικονομικό του έλεγχο από το ΣΔΟΕ, ενώ τα οικονομικά ελλείμματα στα ταμεία άλλων κομμάτων αγγίζουν το ποσό των εκατομμυρίων, η Χρυσή Αυγή πορεύεται υπερήφανα, χωρίς κομματική επιδότηση και χωρίς κρατική ενίσχυση, μόνο και μόνο με τη συνδρομή, από το υστέρημα των Ελλήνων Εθνικιστών.
Ούτε χρηματοδότες εφοπλιστές, ούτε κρυφά οπλοστάσια, ούτε έσοδα από προστασία καταστημάτων και επιχειρήσεων. Τίποτα από όλα όσα μας κατηγορούν εδώ και 18 περίπου μήνες δεν έχει αποδειχθεί και για τίποτα δεν έχει υπάρξει αποδεικτικό στοιχείο ή επιβεβαιωμένη μαρτυρία.
Μόνο αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι μάρτυρες, που υποθέτουν , νομίζουν, θεωρούν, πιστεύουν, καθώς και ατέρμονη φαντασιοπληξία.
Πώς λοιπόν ο δικαστής κύριος Σαλάτας να μην προβάλει την ένστασή του, όσον αφορά την παραπομπή σε δίκη της τρίτης πολιτικής δύναμης της Χώρας, όχι μόνο όπως προείπαμε ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων, αλλά και λόγω αδυναμίας αρχής εξ αρχής, στοιχειοθέτησης κατηγοριών;
Για αυτό ας μην εκπλήσσονται και ας μην θορυβούνται διάφοροι πού ήδη είχαν προδικάσει το τέλος μας, μέσω της δικαστικής σκευωρίας που στήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου με τη συνεργεία δυο υπουργών και ανώτερων δικαστικών. Διότι σε αυτό τον τόπο, υπάρχουν ακόμη έντιμοι και αδιάβλητοι δικαστικοί, οι οποίοι προτιμούν να θεραπεύουν την δικαιοσύνη και όχι την εκτελεστική εξουσία.  Άνθρωποι που πιστεύουν, στο σύνταγμα, στη δημοκρατία και στο δίκαιο, άνθρωποι που ανεξαρτήτως των ιδεολογικών διαφορών και πιστεύω, έχουν τον σεβασμό και την εκτίμησή μας, για το σθένος και την ανδροπρέπειά τους.



















http://ethnikismos.net/2015/02/05/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com