Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στυλιανίδης: Ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος για την ήττα της Ν.Δ.


Ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου απέδωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.
«Η Νέα Δημοκρατία έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά διότι απομακρύνθηκε από τον αξιακό κώδικα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς», τόνισε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, το μεσημέρι στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το European Centre for Workers’ Questions (EZA).
Ακόμα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το κόμμα του «αποξενώθηκε από παραδοσιακές αλλά και νέες δυναμικές κοινωνικές της συμμαχίες, όπως η μεσαία τάξη, δηλαδή: Οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι ένστολοι, κλπ.
Επίσης, σημείωσε ότι «εφήρμοσε επί μακρόν με το φανατισμό κάποιων νεοφώτιστων στελεχών, έκτακτες πολιτικές διάσωσης που έπρεπε να έχουν ημερομηνία λήξης και έτσι εγκλωβίστηκε σε μια νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία και μερικές φορές σε μια απαράδεκτη ακροδεξιά ρητορική», ενώ «δεν υπερασπίστηκε πειστικά το μεσαίο χώρο και αποξενώθηκε από το λαϊκό της πρόσωπο, εμφανίζοντάς το ως δήθεν λαϊκίστικο».
«Η αντικατάσταση της "ήπιας προσαρμογής" του Κώστα Καραμανλή με το "δόγμα του σοκ" του Αντώνη Σαμαρά, την έφερε αντιμέτωπη με την κοινωνία και επιβεβαίωσε την άποψη ότι καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτύχει όταν έχει την κοινωνία απέναντι», πρόσθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Επιπλέον, ανέφερε ότι «αυτή η εξέλιξη εμπεριέχει την ελπίδα για αυτοκριτική, ανασυγκρότηση του χώρου και επαναπροσδιορισμό του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος προς πιο ανοιχτές, μετριοπαθείς και κοινωνικά δίκαιες αντιλήψεις».








































http://www.kontranews.gr/politiki/item/39860-stylianidis-samaras-itta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com