Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ...


Νέα πρόεδρος της Βουλής αναδείχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ψήφους ρεκόρ!
Μετά τη μυστική ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη σήμερα Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015, πρόεδρος της Βουλής εξελέγη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.
Πρόκειται για τη δεύτερη γυναίκα που γίνεται πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το 2004 έως και το 2007.
Η 39χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας στις εκλογές του 2012. Κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο ήταν υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου και παρακολούθησης του Μνημονίου. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν η πρώτη σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας εξέλεξε ο λαός είπε η κ. Κωνστανοπούλου στις πρώτες δηλώσεις της, ενώ όπως τόνισε οι βουλευτές δεν πρέπει να είναι απλοί χειροκροτητές.
«Η εκλογική διαδικασία μας θέτει στην πρώτη γραμμή της ευθύνης, δεν υπάρχουμε για τον εαυτό μας αλλά για τον λαό» είπε και συμπλήρωσε: «Εχθές δόθηκαν για πρώτη φορά θρησκευτικός και πολιτικός όρκος, η πίστη στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, το περιεχόμενο του όρκου σημαίνει την ενεργό υποχρέωση ο καθένας κι η καθεμιά από μας να δίνουμε περιεχόμενο στο δημοκρατικό πολίτευμα». 
Ευχαρίστησε μάλιστα τον πρωθυπουργό και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. που στήριξαν την επιλογή της, αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
«Θα σας μιλήσω από καρδιάς με τιμή και ειλικρίνεια στην τιμή και ευθύνη που μου αναθέσατε και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συμπολίτες μας σε καθένα καθεμία από εμάς. Βρισκόμαστε εδώ όχι από τύχη, αλλά γιατί μας επέλεξαν οι πολίτες της χώρας, ο λαός της πατρίδας που αγωνιά και αγωνίζεται για δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία.
Αξίες και αγαθά που κατακτήθηκαν με αίμα, θυσίες, αγώνες... αξίες και αγαθά που σήμερα αμφισβητούνται ή περιστέλλονται με τον πλέον κυνικό τρόπο. Η Βουλή δεν είναι μόνο κορυφαίος θεσμός για την πατρίδα, αλλά εμπεδώνει την αίσθηση της λαϊκής κυριαρχίας και είναι ασπίδα εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.
Η παρουσία μας εδώ μας θέτει στην πρώτη γραμμή ευθύνης, ως εκλεγμένα μέλη της κοινωνίας δεν υπάρχουμε πια για εαυτό μας, αλλά ενσαρκώνουμε την κοινοβουλευτική δύναμη λαϊκής κυριαρχίας.
Χθες σε μια ιστορική συνεδρίαση της βουλής δόθηκαν για πρώτη φορά θρησκευτικός και πολιτικός όρκος. Το περιεχόμενο του όρκου ήταν πίστη στην πατρίδα και στη δημοκρατία, σεβασμός στο Σύνταγμα και ευσυνείδητη άσκηση καθηκόντων. Σημαίνει την ενεργό υποχρέωση, ο καθένας και καθεμία από εμάς, να προσθατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που αναπνέει στη χώρα μας και να θωρακίζουμε την ισότιμη πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωη. Αυτή η βουλή καλείται μαζί με λαό να γράψει ιστορία και να δείξει ότι η λαική κυριαρχία εξακολουθεί να είναι αδιαπραγμάτευτη αξία στην Ευρώπη και στον κόσμο και δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που με τίμησαν με τόσο μεγάλη ευθύνη καθώς και τον πρόεδρο και την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.  που ως κυβερνητικός εταίρος στήριξαν αυτή την επιλογή. Να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο της βουλής που ανέλαβε τη διαδικασία πλήρους ενημέρωσης για παράδοση-παραλαβή... Να ευχαριστήσω τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τους βουλευτές που έδωσαν θετική ψήφο και όσους συμμετείχαν και ψήφισαν διαφορετικά.
Σημασία έχει η συμμετοχή που αποτελεί εγγύηση δημοκρατίας. Η καθολική συμμετοχή στις πρώτες συνεδριάσεις, πρέπει να αποτελέσει κοινή μας δέσμευση, να αποτελέσει υπόδειγμα μιας ζωντανής βουλής που νομοθετεί, ασκεί έλεγχο και αποκτά το σεβασμό της κοινωνίας. Με βουλευτές ενεργούς, όχι απλούς χειροκροτητές. Με επιτροπές πεδία ανομοθετικής επεξεργασίας ανοικτή στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com