Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΤΟ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ"- ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ...


ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ...

Την κινητή περιουσία τους θα κληθούν να δηλώσουν για πρώτη φορά το 2016 – κι έπειτα κάθε χρόνο, μαζί με το σύνολο των εισοδημάτων και φυσικά των ακινήτων τους, οι φορολογούμενοι στο πλαίσιο λειτουργίας κι ενημέρωσης του Περιουσιολογίου, που από το 2016 μπαίνει στην ζωή μας και κυρίως στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, για το οποίο θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος του ελεγκτικού μηχανισμού.
Το νέο έντυπο της φορολογικής δήλωσης θα έχει τη μορφή αναλυτικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα και κινητά, οι καταθέσεις κι οι λοιπές αποταμιεύσεις και «άυλες» επενδύσεις των φορολογουμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τι θα δηλώνεται
Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται η αξία όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων, δηλαδή κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά ελικόπτερα κι αεροπλάνα, έργα τέχνης, κοσμήματα αξίας, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε εταιρείες, ασφαλιστικά-καταθετικά κ.α. προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες κ.α.
Πώς «δουλεύει» το Περιουσιολόγιο
Πέραν των στοιχείων που θα παρέχουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι για την περιουσία τους, θα γίνεται αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων με δεδομένα τα οποία ήδη στέλνουν στο Υπουργείο Οικονομικών σειρά ΔΕΚΟ και υπηρεσιών, όπως: Δήμοι, ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, Κτηματολόγιο, Πολεοδομίες, τράπεζες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια κ.α.
Στον προγραμματισμό των αρμοδίων αρχών, προβλέπεται να δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων και αποκτηθέντων με αυτά περιουσιακών στοιχείων
Με την ετήσια αυτή «νέου τύπου» φορολογική δήλωση, οι φορολογούμενοι θα εξουσιοδοτούν το Υπουργείο Οικονομικών να δεσμεύει οποιαδήποτε κατάθεση, επενδυτικό προϊόν ή άλλο περιουσιακό στοιχείο, εντός κι εκτός Ελλάδας, το οποίο δεν έχει δηλωθεί, με την δέσμευση να αίρεται εφόσον αποδειχθεί η νόμιμη απόκτηση τους ή αφού πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα και φόρους.
Ότι δεν δηλωθεί στο Περιουσιολόγιο, οποτεδήποτε κι αν εντοπιστεί, θα κατάσχεται από τις αρχές υπέρ του Δημοσίου.























http://www.makeleio.gr/?p=276706

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com