Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΓΕΡOΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ...


Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου προχώρησε σήμερα (Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015) η Ιερά Συνόδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Σε ανακοινωθέν του το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει:
«Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, προς εξέτασιν των, εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ' αυτήν, η Αγία και Ιερά Συνοδος ομοφώνως αποδεχθείσα εισήγησιν της Κανονικής Επιτροπής ανέγραψε εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην»
Το σχετικό αίτημα, είχε υποβληθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, από πολλών ετών και εκκρεμούσε η έγκριση του.
Ποιος ήταν ο μοναχός Παΐσιος
Το όνομά του ήταν Αρσένιος Εζνεπίδης και ήταν πρόσφυγας από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Χάρη στην πίστη ότι κάνει θαύματα, είχε προταθεί η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εισήλθε στο Άγιον Όρος για να μονάσει το 1949. Εκεί, πήρε το όνομα Παΐσιος. 

 



































































newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/543604/sto-agiologio-tis-ekklisias-o-gerontas-paisios#ixzz3Oi9GDrCV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com